MLADIĆ IZ ZAGREBA

Švercao cigarete 'teške' 150.000 kuna

23.04.2010 u 14:25

Bionic
Reading

Slunjska policija uhvatila je 27-godišnjega Zagrepčanina koji je iz BiH u Hrvatsku pokušao prokrijumčariti 896 šteka cigareta, vrijednih oko 150 tisuća kuna

Osumnjičenik je cigarete prevozio Opelom Vectrom, no u blizini Slunja, prema Karlovcu, za njim je krenuo policajac na motociklu, koji je uočio da registarske pločice na automobilu nisu originalne. Osumnjičenik se dao u bijeg te se nakon desetak minuta zaustavio uz cestu u Gornjem Taborištu, skinuo registarske pločice i pješice pobjegao, pri čemu je u automobilu ostavio krijumčarenu robu.

Kad je na suvozačevu stražnjem sjedištu vidio veću količinu cigareta, policajac je zatražio pojačanje. Bjegunac je uhićen nakon dvoipolsatne potrage u Popovcu, u blizini Slunja.

Sumnjiči ga se za kazneno djelo izbjegavanja carinskog nadzora.

Cigarete koje je krijumčario imale su hrvatske porezne markice s oznakom 'for export only' (samo za izvoz), zatim markice Kosova i Srbije, a dio je bio bez markica.

Slunjska policija priopćila je da je to najveća ovogodišnja zapljena duhanskih proizvoda te da nastavlja istragu da bi utvrdila je li još tko sudjelovao u krijumčarenju.