KAMIONDŽIJA

Švercao 27.000 kutija cigareta

14.07.2011 u 16:52

Bionic
Reading

Zbog sumnje da je iz BiH prošvercao oko 27 tisuća kutija cigareta, varaždinska je policija zbog izbjegavanja carinskog nadzora kazneno prijavila 28-godišnjaka kojem je istražna sutkinja Županijskog suda odredila 48-satno zadržavanje

Policijski službenici Policijske uprave varaždinske dovršili su kriminalističko istraživanje nad 28-godišnjakom te utvrdili kako postoji osnovana sumnja da je prilikom ulaska u Hrvatsku izbjegavao mjere carinskog nadzora neprijavljivanjem cigareta sakrivenih u teretnom i priključnom vozilu.

Tako je tijekom lipnja preko graničnog prijelaza Stara Gradiška u šest navrata prebacivao svaki put oko 4.500 kutija različitih vrsta cigareta.

U četiri navrata cigarete je prebacio u Sloveniju gdje ih je prodavao njemu nepoznatoj muškoj osobi, dok ih je u preostala dva navrata ostavio u Hrvatskoj i predao ih također njemu nepoznatoj osobi.

Ukupna vrijednost prokrijumčarene robe procjenjuje se na oko 418.000 kuna, dok je za svaku pošiljku cigareta dobivao novčanu naknadu od nekoliko stotina eura.