još fali

Suverenisti: Prikupili smo više od 300.000 potpisa za hrvatsku kunu

08.11.2021 u 12:42

Bionic
Reading

Hrvatski suverenisti izvijestili su u ponedjeljak da su prikupili više od 300.000 potpisa za referendumsku inicijativu "Zaštitimo hrvatsku kunu", no ne mogu izvijestiti o konačnom broju jer potpisi još stižu te će biti obrađeni sljedećih dana

Prikupljanje potpisa završilo je u nedjelju, 7. studenog, u ponoć, a cilj referendumske inicijative je omogućiti biračima da na referendumu odluče o pitanju: Jeste li za to da se u Ustav Republike Hrvatske unese odredba koja glasi: Novčana jedinica Republike Hrvatske jest kuna, koja se dijeli na stotinu lipa. Odluku o promjeni novčane jedinice u Republici Hrvatskoj donose birači na referendumu".

Za raspisivanje referenduma čiji je cilj spriječiti uvođenje eura potrebno je prikupiti 368.867 pravovaljanih potpisa.

"Po svim pokazateljima prešli smo broj od 300.000 prikupljenih potpisa, no u ovom trenutku još uvijek ne možemo izvijestiti o konačnom broju, budući da potpisne knjižice tek pristižu u središnjicu, gdje će sljedećih dana biti i obrađene", navodi u priopćenju Marijan Pavliček, član organizacijskog odbora referendumske inicijative i predsjednik Hrvatskih suverenista.

"Molimo medije i hrvatsku javnost za strpljenje kako bismo u sljedećim danima što temeljitije obavili ovaj zahtjevan posao i smanjili mogućnost bilo kakvih manipulacija. Vjerujemo da ćemo hrvatskim građanima uspjeti vratiti moć odlučivanja, kao i povjerenje u demokratske procese stvaranjem uvjeta za provođenje ovoga referenduma, za razliku od vladajućih koji pojačano nameću rješenja bez konzultiranja hrvatskih građana", navodi se u priopćenju.

  • +13
Hrvatski suverenisti krenuli s prikupljanjem potpisa za referendum Zaštitimo hrvatsku kunu Izvor: Pixsell / Autor: Duško Jaramaz