NESTAO PRIJE DVA MJESECA

Sutra velika potraga za Alenom Poropatom – Šoletom

22.07.2011 u 15:25

Bionic
Reading

Nakon akcije Hrvatske službe spašavanja koja nije urodila plodom, sutra ujutro ponovno kreće velika potraga za nestalim Alenom Poropatom – Šoletom na području Mlini i Kodolja u Istri, u kojoj će sudjelovati više od 50 ljudi, a pozivaju se i svi ljudi dobre volje da se priključe

'Odazvali smo se pozivu Alenovih prijatelja i odlučili smo da potraga krene ujutro u devet sati. Okupit ćemo se na raskrižju cesta za Mline i Konte, u blizini granice sa Slovenijom', rekao nam je Siniša Žulić, zamjenik gradonačelnika Buzeta i načelnik Stožera zaštite i spašavanja toga grada.

Sa zadovoljstvom najavljuje više od 50 sudionika u potrazi. 'Za Alenom će sutra tragati 15-ak članova DVD-a iz Buzeta, 10-ak članova kluba Enduro motocross Buzet, buzetski planinari, članovi biciklističkog kluba, speleolozi i lovci', najavljuje Žulić i ističe da svi oni dobro poznaju teren te da su uspjeli stupiti u kontakt s vatrogascima iz Kopra, koji će organizirati i manji dio potrage sa slovenske strane. Kaže i da je s akcijom upoznat i načelnik buzetske Policijske postaje, koji je i sam član Stožera zaštite i spašavanja Grada Buzeta, te da će u akciji biti prisutni i djelatnici policije kako ne bi eventualno došlo do nekog nesporazuma s kolegama iz Slovenije, iako su i oni obaviješteni o ovoj hvalevrijednoj akciji.

Pretražit će se detaljno svaki metar brojnih šumskih i cestovnih putova i šire, od graničnog prijelaza Požane do malograničnog prijelaza Rakitovec, na terenu zračne udaljenosti tri do četiri kilometara. 'Očekujemo da ćemo dobrim pregledom terena otkloniti sumnje Alenovih prijatelja o tome nalazi li se Alen na ovom području ili ne', ne sumnja Žulić

Nekom tragu nadaju se i uporni prijatelji nestalog Alena koji najavljuju da neće odustati. 'Sutra tragamo na hrvatskoj strani, a uskoro planiramo i veliku potragu na slovenskoj strani granice', rekao nam je Emil Černeka, Alenov prijatelj. Ondje je negdje, naime, posljednji put uhvaćen signal Alenova mobitela.

Riječanin Alen Poropat – Šole sa Srdoča nestao je, podsjetimo, 29. svibnja, kada se na metalik sivom maksi skuteru Piaggio X8, registarskih oznaka RI-349 MH, odvezao s Kantride prema Opatiji.

Sutrašnjoj akciji može se pridružiti svatko, a sve informacije nalaze se na Facebook grupi ‘Nestao Alen Poropat – Šole’, koja trenutačno broji 10.800 članova. Kontakt brojevi su 099/2106261 ili 099/2334726.