OSMI DAN OD NESTANKA

Potraga za malom Dankom širi se u više smjerova u Srbiji, ali i u drugim zemljama

02.04.2024 u 09:15

Bionic
Reading

Potraga za dvogodišnjom Dankom Ilić, koja je nestala u utorak u Banjskom polju kod Bora, ušla je u osmi dan. Nakon analize svega što se do sada poduzelo u potrazi za djevojčicom istraga na teritoriju Srbije je proširena, rekla je Bojana Otović Pjanović iz MUP-a

Ministarstvo unutarnjih poslova Crne Gore zamolilo je građane Crne Gore da ako imaju informacije o nestaloj djevojčici o tome obavijeste ured Interpola u Podgorici. U istragu se uključila i bečka policija nakon što se pojavila tamošnja snimka. Veleposlanstvo Srbije poziva sve koji prepoznaju nestalu djevojčicu u Austriji da to prijave policiji.

U Banjskom polju kod Bora, gdje je nestala dvogodišnjakinja, policija i dalje pretražuje teren. Policijske patrole i danas su ispred kuće u kojoj je nestalo dijete, javlja dopisnik RTS-a. Prethodnih tjedan dana specijalističke ekipe MUP-a pretraživale su okolicu, uključujući divlji deponij na starom banjskom putu.

Helikopteri MUP-a nadlijetali su šire područje mjesta nestanka djevojčice. Specijalistički timovi MUP-a pretražili su okolicu kuće, tunel, podzemne kanale, šahtove i šumu te nisu pronašli nikakve tragove koji bi ukazali na to da se djevojčica tamo nalazila. MUP nastavlja rad na terenu, javlja N1.

Istraga proširena i na Austriju

Istraga je proširena i na Austriju, a Interpol je raspisao žutu tjeralicu za nestalim osobama. Bečka policija pokrenula je istragu u slučaju nestanka dvogodišnje Danke Ilić nakon što je državljanin Srbije koji živi u Beču prijavio 30. ožujka da je na autobusnoj stanici u centru austrijskog glavnog grada vidio djevojčicu, koja navodno nalikuje nestaloj Danki, u pratnji dvije žene.

  • +5
Potraga za djevojčicom Dankom Izvor: Pixsell / Autor: Pixsell

Veleposlanik Srbije u Austriji Marko Blagojević rekao je da se očekuje identifikacija djeteta sa snimke nastale u Beču kako bi se utvrdilo radi li se o Danki, za kojom se traga od 26. ožujka.

U izjavi za Tanjug rekao je da je Veleposlanstvo Srbije u Beču u stalnom kontaktu s austrijskom policijom, kao i da je srpska zajednica, koja tamo živi, informirana o nestanku djevojčice.

Dvogodišnja Danka nestala je 26. ožujka oko 13.45 sati u Banjskom polju kod Bora. U trenutku nestanka na sebi je imala ljubičaste hlače, maslinastozelenu jaknu i kosu vezanu u rep. Djevojčica ima smeđu kosu, smeđe oči i visoka je oko 85 centimetara.

  • +7
Bor: Potraga za djevojčicom Dankom Ilić Izvor: Cropix / Autor: CROPIX

Zbog njenog nestanka u Srbiji je prvi put aktiviran sustav Pronađi me.