KRASAN TJEDAN

Sutra svježije, potom sve toplije prema +30

10.06.2013 u 11:00

Bionic
Reading

Nakon prolaznog naoblačenja i osvježenja u utorak, u cijeloj će Hrvatskoj iz dana u dan biti sve više sunca i topline. Prema kraju tjedna i za vikend temperature će postupno poprimiti vrijednosti primjerene dobu godine, najavljuju prognostičari

U utorak će i dalje biti nestabilno i još malo svježije. Prevladavat će umjereno do pretežno oblačno, povremeno s kišom, a mogući su i pljuskovi s grmljavinom. Najviše oborina se očekuje u gorju i u zapadnom i sjevernom dijelu unutrašnjosti, a najmanje u srednjoj i južnoj Dalmaciji. Vjetar će u početku biti slab, a zatim prema kraju dana u jačanju. U unutrašnjosti će zapuhati umjeren sjeverac. Na Jadranu će puhati slab vjetar promjenjiva smjera, a krajem dana će zapuhati umjerena bura s jakim udarima podno Velebita. Jutarnja temperatura zraka u unutrašnjosti će se kretati od 8 do 13, a na Jadranu od 14 do 19°C. Najviša dnevna u cijeloj će zemlji biti od 19 do 24°C.

U srijedu će u središnjim i gorskim krajevima unutrašnjosti, te duž Jadrana i zaleđa biti pretežno sunčano. Jedino će u Slavoniji biti djelomice sunčano uz promjenjivu naoblaku, a moguća je i slaba kiša ili lokalni pljusak, osobito tijekom prijepodneva. U unutrašnjosti će puhati umjeren sjeverozapadnjak. Na Jadranu će puhati umjerena, podno Velebita i jaka bura. Jutarnja temperatura zraka u unutrašnjosti će se kretati od 10 do 15, a na Jadranu od 14 do 19°C. Najviša dnevna u cijeloj će zemlji biti od 21 do 26°C.

U četvrtak će u unutrašnjosti biti pretežno do djelomice sunčano, a na Jadranu pretežno sunčano i vedro vrijeme. Sredinom dana u unutrašnjosti uz dnevni razvoj naoblake, mjestimice je moguća i koja kap kiše. U unutrašnjosti će puhati umjeren sjeveroistočnjak. Na Jadranu u priobalju i zaleđu puhat će umjerena, podno Velebita i jaka bura dok će na otvorenom puhati umjeren sjeverozapadnjak. Jutarnja temperatura zraka u unutrašnjosti će biti od 9 do 14, a na Jadranu od 15 do 20°C. Najviša dnevna u cijeloj će zemlji biti od 22 do 27°C.

U petak će posvuda biti sunčano i toplo, s temperaturama primjerenijim dobu godine. U unutrašnjosti će puhati slab sjeveroistočnjak, a na Jadranu slaba do umjerena bura koja će okrenuti na umjeren maestral. Jutarnja temperatura zraka u unutrašnjosti će se kretati od 10 do 15, a na Jadranu od 15 do 20°C. Najviša dnevna u cijeloj će zemlji biti od 22 do 27°C.

Za vikend će posvuda biti pretežno sunčano i sunčano vrijeme te još koji stupanj toplije. U unutrašnjosti će vjetar biti slab dok će na Jadranu jutarnji burin tijekom dana okretati na maestral.