TEŠKA JUŽINA

Sutra hladnije, u nedjelju do +20!

13.11.2014 u 11:33

Bionic
Reading

S vjetrovima sjevernih smjerova u petak će u našim krajevima malo zahladnjeti, osobito na kopnu. No već od subote temperature će se ponovno vratiti na sadašnje vrijednosti, neprimjerene ovom dijelu godine. Ostat će promjenjivo, s oblacima i kišom, ali i sunčanim razdobljima, barem do sredine sljedećeg tjedna

U petak će u unutrašnjosti biti pretežno oblačno, a na zapadu je još moguća i poneka kap kiše. Na Jadranu te u zaleđu Dalmacije biti će pretežno sunčano, tek ponegdje uz malu do umjerenu naoblaku. U unutrašnjosti će puhat slab vjetar promjenjiva smjera, a na Jadranu slaba i umjerena bura i sjeverozapadnjak. Jutarnja temperatura u unutrašnjosti će biti od 5 do 10, a na Jadranu od 12 do 17°C. Najviša dnevna temperatura u unutrašnjosti od 11 do 15, a na Jadranu od 16 do 20°C.

U subotu će u središnjoj i gorskoj unutrašnjosti te na sjevernom Jadranu biti promjenjivo do pretežno oblačno. Tijekom poslijepodneva kiša ili lokalni pljuskovi očekuju se uglavnom na sjevernom Jadranu te Gotskom kotaru. U Slavoniji i Dalmaciji bit će djelomice sunčano uz promjenjivu naoblaku, više oblaka očekuje se tijekom poslijepodneva. U unutrašnjosti će puhati slab do umjeren jugoistočnjak, a na Jadranu umjereno i jako, prema kraju dana i olujno jugo. Jutarnja temperatura u unutrašnjosti će biti od 4 do 8, a na Jadranu od 11 do 16°C. Najviša dnevna temperatura u unutrašnjosti će se kretati od 13 do 17, a na Jadranu od 15 do 20°C.

U nedjelju tijekom noći i jutra posvuda će biti pretežno oblačno uz povremenu kišu ili pljuskove koji će na Jadranu te u područjima uz njega mjestimice biti i obilni. Već tijekom prijepodneva očekuje se prolazno smirivanje vremena te djelomično razvedravanje. U unutrašnjosti će puhati slab do umjeren jugoistočnjak i jugozapadnjak, a na Jadranu slabo do umjereno jugo i jugozapadnjak. Jutarnja temperatura u unutrašnjosti će biti od 8 do 12, a na Jadranu od 14 do 19°C. Najviša dnevna temperatura u unutrašnjosti će se kretati od 14 do 19, a na Jadranu od 16 do 21°C.

Tijekom prve polovice sljedećeg tjedna vrijeme će i dalje biti nestabilno i promjenjivo; uz pojačanu naoblaku povremeno će biti kiše ili pljuskova, ali i kraćih sunčanih razdoblja. Značajniju stabilizaciju vremena, prema trenutnim prognostičkim materijalima možemo očekivati tek u drugoj polovici sljedećeg tjedna.