ZLOUPOTREBA OD 8,5 MILIJUNA KUNA

Suspenzija u HSS zbog gospodarskog kriminala

08.08.2013 u 16:20

Bionic
Reading

Predsjednik HSS-a Branko Hrg suspendirao je iz članstva stranke Borislava Hrleca, protiv kojega je ovih dana optužnicu podignulo zagrebačko Županijsko državno odvjetništvo tereteći ga za gospodarske zlouporabe 'teške' 8,5 milijuna kuna.

Po pisanju medija, Hrleca se tereti da je taj iznos tijekom 2009. i 2010. izvukao iz tvrtke e-two-energyja prevarivši pritom njemačkog partnera. Suoptuženi su i njegovi sinovi Boris i Bojan Hrlec te Verica Petrović, čiji je sin u braku s kćeri bivšeg šefa HSS-a Josipa Friščića, kao i Novozelanđanin Garth Peter Worthington.

Tvrtka e-two-energy trebala je u Koprivničkom Ivancu graditi termoelektranu na drvenu biomasu, a riječ je o projektu vrijednom više od 70 milijuna eura.

U današnjem priopćenju HSS-a navodi se da je Borislav Hrlec od 2008. godine bio je samo formalni član stranke, bez ijedne stranačke funkcije i bez ikakvog angažmana u stranci.

S obzirom na Hrlecovo djelovanje i poslovne aktivnosti, mediji ga u vrlo negativnom kontekstu povezuju s HSS-om, čime je narušen i ugled stranke, te je sukladno Statutu HSS-a, predsjednik stranke Branko Hrg donio odluku o Hrlecovoj suspenziji, stoji u priopćenju HSS-a.