JOSIPOVIĆ IZ SOČIJA O BIH

'Susjedima i prijateljima želim da se stanje što prije smiri'

08.02.2014 u 15:08

Bionic
Reading

Hrvatski predsjednik Ivo Josipović komentirao je u subotu u Sočiju događanja u Bosni i Hercegovini, naglasivši da je potrebno da se svi društveni u problemi u toj zemlji rješavaju u okviru demokratskih institucija

'Susjedima i prijateljima želim da se stanje što prije smiri. Vrlo je važno da se svi društveni problemi rješavaju u okviru demokratskih institucija i ja se nadam da će to u Bosni i Hercegovini tako i biti', rekao je Josipović.

Nekoliko gradova u BiH u petak je bilo poprište masovnih nereda zbog teškog gospodarskog i socijalnog stanja u zemlji. Prosvjednici su palili i uništavali zgrade lokalnih i državnih tijela vlasti, automobile i prodavaonice, a noć i prvi prijepodnevni sati u subotu protekli su mirno. Nadležne službe pokušavaju sanirati posljedice prosvjeda.

Josipović je u Sočiju u petak sudjelovao na svečanom otvaranju Zimskih olimpijskih igara te na prijemu koji je ruski predsjednik Vladimir Putin priredio za visoke goste XXII. zimske olimpijade u tom gradu na obali Crnog mora. U subotu se sastao s jedanaest hrvatskih sportaša koji sudjeluju na Olimpijskim igrama.