grad s puno potencijala

Supružnici iz Knina: Imamo prijatelje s raznih strana, nikada nismo imali problema ni dijelili ljude. Vidimo bolju budućnost

05.08.2021 u 22:23

Bionic
Reading

Knin je grad koji nema puno industrije i radnih mjesta, no sve je više onih koji misle da je on danas povoljno i ugodno mjesto za rad i život. Ima još puno prostora za poboljšanje, ali potencijal, pogotovo u vidu turizma već je tu. Ni Igor i Milica Šostar, mladi supružnici iz tzv. 'miješanog braka', ne kane otići iz grada

Trećina Kninjana spakirala je kofere i iselila iz Knina, gdje po službenim podacima živi oko 11.500 stanovnika žive. Za točan podatak čeka se popis stanovništva.

Da potencijala u gradu za bolji život ima, ponešto govore i druge brojke. Iz gradske uprave kažu da se iz europske u gradsku blagajnu slilo 160 milijuna kuna, a 41 poduzetnik dobio je 84 posto bespovratnih sredstava. Među njima su i vlasnici restorana Igor i Milica Šostar, koji pripadaju mlađoj generaciji Kninjana, izvještava Dnevnik Nove TV.

Knin postoji svih 365 dana u godini, no mnogi često na to zaboravljaju, a Igor o svakodnevnom životu kaže da je dobro dok imaju što raditi i da se bore. Od Grada su, istaknuo je, dobili određena sredstva za posao više puta u nekoliko zadnjih godina: 'Što se tiče Grada, stvarno se trude, ulažu. Neke druge poticaje nismo uspjeli dobiti'.

Grad je trenutno pun ljudi, pa gleda da nešto zaradi. 'Za 10 dana će svi ti ljuti otići, nestati, uvijek se ponavlja ista priča'.

Milica dodaje da se Knin jako okreće turizmu, a puno potencijala ima i u gradu i u njegovoj okolici. Što se tiče sadržaja za djecu, kao roditelji su zadovoljni. 'U zadnje vrijeme otvorio se još jedan novi vrtić, imamo dvije osnovne i jednu srednju školu, ali za manju djecu bi se moglo napraviti još nešto ipak - pokrenuti više sportskih aktivnosti, no vjerujem da će i tu biti poboljšanja'.

  • +7
Dan pobjede u Kninu Izvor: Pixsell / Autor: Dusko Jaramaz/PIXSELL

Igor i Milica kažu i da nisu nikada imali problema zbog svojega braka.

'Iz naše perspektive nema nikakvih problema. Nama je ok, super', kaže Igor.

'Nismo stvarno nikada imali problema. Naprotiv, imamo prijatelje s raznih strana i nikada nismo dijelili ljude, niti oni nas, uopće nam to nije bitno', kaže Milica.

Na pitanje razmišljaju li i oni možda o odlasku iz Knina, kažu da im to sada nije opcija.

'Ne. Trenutno ne. Upisala sam i fakultet, dodatno uz sve ovo, tako da.... Što duže ćemo se ovdje zadržati, pokušat ćemo, borit ćemo se i nadam se da će ovdje biti još više potencijala, budućnosti za nas, sve ostale, našu djecu. Vidimo svjetliju budućnost i potencijal', zaključila je Milica.