PARLAMENTARNI IZBORI 2024.

Hrvatski vojnici glasali na posebnim biračkim mjestima

17.04.2024 u 11:00

Bionic
Reading

Za pripadnike Hrvatske vojske (HV) koji na parlamentarnim izborima u srijedu nisu u mogućnosti glasovati na biračkom mjestu svojeg prebivališta organizirano je glasovanje na posebnim biračkim mjestima, priopćilo je u srijedu Ministarstvo obrane RH

Pripadnici HV-a koji se u vrijeme izbora za zastupnike u Hrvatskom saboru zateknu u utorak, 16. travnja, i srijedu, 17. travnja, na službi u Republici Hrvatskoj ili inozemstvu, omogućeno je glasovanje na posebnim biračkim mjestima, dodaju iz MORH-a.

Tako je za one pripadnike Hrvatske vojske koji će na dan izbora biti na službi u Hrvatskoj vojsci u Hrvatskoj, organizirano glasovanje danas, 17. travnja, u vojarni “Petar Zrinski” u Zagrebu i u vojarni “123. brigade Hrvatske vojske” u Požegi.

  • +2
Neki pripadnici HV-a već su glasali Izvor: Licencirane fotografije / Autor: MORH

Za pripadnike HV-a koji se nalaze na službi u mirovnim operacijama i misijama i drugim aktivnostima u inozemstvu, omogućeno je glasovanje na biračkom mjestu u Republici Poljskoj u vojarni “Bemowo Piskie” te u Veleposlanstvima Republike Hrvatske u Prištini, Budimpešti, Sofiji, Rimu, Parizu i Ateni, ističu iz MORH-a.