UHLJEBLJIVANJE U GRADU

Suprug Sandre Švaljek napušta Bandića

10.02.2014 u 19:38

Bionic
Reading

Nenad Kukić, suprug Sandre Švaljek, zagrebačke dogradonačelnice, podnio je zahtjev za sporazumni raskid radnog odnosa na mjestu pomoćnika voditelja ustanove Upravljanje sportskim objektima, stoji u priopćenju gradske uprave koje potpisuje sama Švaljek

Podsjetimo, u četvrtak je na sjednici Gradske skupštine Andrija Mikulić, predsjednik zagrebačkog HDZ-a, otkrio da je Kukić na Badnji dan prošle godine zaposlen u podružnici Upravljanje sportskim objektima Zagrebačkog holdinga.

Za to radno mjesto nije trebao biti raspisan javni natječaj, sedam dana kasnije podružnica se gasi i osniva se ustanova koja djeluje pod okriljem Grada, a Kukić ostaje na istom radnom mjestu. Na taj način izbjegao je javni natječaj koji bi trebao biti raspisan da ga se zapošljavalo u Gradu, ali i zabranu zapošljavanja u Gradu koja vrijedi od 1. siječnja.

Priopćenje Sandre Švaljek prenosimo u cijelosti.

'Povodom interesa javnosti i medija za zapošljavanje mog supruga, mr. sc. Nenad Kukića na radno mjesto pomoćnika voditelja ustanove Upravljanje sportskim objektima, želim Vas obavijestiti da je 10. veljače 2014. moj suprug, Nenad Kukić, podnio zahtjev za sporazumni raskid radnog odnosa. Ovu odluku donio je iz načelnih razloga jer ne želi da se moja trenutna funkcija ni na koji način dovodi u vezu s njegovim profesionalnim i poslovnim životom.

Mogu shvatiti da je u današnjoj gospodarskoj situaciji i s ovolikim brojem nezaposlenih javnost iznimno osjetljiva na zapošljavanje osoba koje su na bilo koji način vezane uz ljude koji obnašaju javne funkcije, makar se radilo o transparentnom procesu i vrhunskim stručnjacima.

Ponovit ću da je moj suprug zaposlen prema važećim propisima na radno mjesto za koje ne postoji obveza raspisivanja javnog natječaja te da ni na koji način nisam utjecala na njegovo zapošljavanje. Odluka o zapošljavanju donesena je jer mr. sc. Nenad Kukić raspolaže stručnim znanjima i iskustvom koje u ovom trenutku mogu bitno pridonijeti unaprjeđenju i racionalizaciji poslovanja ustanove Upravljanje sportskim objektima', navodi se u priopćenju.