POVRATAK LJETA

Sunce stiže već u subotu; idemo prema +30

10.07.2014 u 09:29

Bionic
Reading

Nakon kratkotrajnog osvježenja s mjestimično obilnim oborinama već u subotu vrijeme će se proljepšati, a početkom sljedećeg tjedna ponovno nam stižu prave ljetne vrućine, najavljuju prognostičari

U petak će prevladavati oblačno, povremeno kišovito i prohladno vrijeme. U Dalmaciji je moguća pojava izraženijih pljuskova i grmljavine. Jutarnja temperatura u unutrašnjosti bit će od 10 do 15, a na Jadranu od 15 do 21°C. Najviša dnevna temperatura u unutrašnjosti kretat će se od 20 do 24, a na Jadranu od 23 do 27°C.

U subotu će se vrijeme postupno proljepšati, osobito na sjevernom i srednjem Jadranu te u zapadnim područjima kontinentalne Hrvatske. Bit će većinom sunčano uz malu do umjerenu naoblaku te suho, ali i dalje neće biti posve stabilno pa su posvuda mogući popodnevni pljuskovi, ponajviše u istočnim i najjužnijim predjelima.

U nedjelju će u cijeloj Hrvatskoj opet biti malo nestabilnije, ali će temperature ponovno porasti pa će u unutrašnjosti maksimalci biti od 24 do 29, a na Jadranu od 2 do 27, no posvuda su mogući povremeni pljuskovi.

Ponedjeljak bi mogao biti posljednji od nestabilnih dana u nizu tijekom kojeg su opet mogući mjestimični grmljavinski pljuskovi, no temperature će biti u daljnjem porastu pa će dnevni maksimalci ponovno doseći i 30 stupnjeva Celzija, a nestabilnosti će se javljati u obliku popodnevnih pljuskova u kontinentalnim predjelima.