KREĆE VRUĆI SVIBANJ

Sunce, pljuskovi i toplo do +30

30.04.2013 u 09:29

Bionic
Reading

Radni dio tjedna bit će dosta promjenjiv s izmjenama sunčanih i oblačnih razdoblja. Bit će kiše i pljuskova no temperature će biti natprosječno visoke za početak svibnja, najavljuju prognostičari

U utorak će u cijeloj zemlji biti pretežno do djelomice sunčano, u zapadnim krajevima povremeno s umjerenom naoblakom. U unutrašnjosti će puhati umjereni jugozapadnjak, a na Jadranu većinom umjereno jugo i jugozapadnjak. Jutarnja temperatura zraka u unutrašnjosti će biti od 11 do 16, a na Jadranu od 15 do 20°C. Najviša dnevna posvuda će biti od 23 do 28, u Slavoniji i do 30°C.

U srijedu će u cijeloj zemlji biti djelomice sunčano i promjenjivo. Mjestimice je moguć jači razvoj naoblake uz pokoji kratkotrajni pljusak ponegdje praćen grmljavinom, osobito u unutrašnjosti te na sjevernom Jadranu. U unutrašnjosti će puhati slab promjenjivi vjetar, a na Jadranu većinom slabo do umjereno jugo. Jutarnja temperatura zraka u unutrašnjosti će biti od 11 do 16, a na Jadranu od 14 do 19°C. Najviša dnevna u unutrašnjosti će se kretati od 24 do 29, a na Jadranu od 21 do 26°C.

U četvrtak će u većem dijelu zemlje biti promjenjivo oblačno sa sunčanim razdobljima, ali i uz povremenu kišu ili pljusak mjestimice praćen grmljavinom. U istočnoj Slavoniji te u Dalmaciji sunčana razdoblja će biti dulja, ali ipak postoji šansa za mjestimice malo kiše, naročito tijekom večeri. U unutrašnjosti će puhati slab do umjeren jugoistočnjak, a na Jadranu većinom slab do umjeren sjeverozapadnjak i jugo. Jutarnja temperatura zraka u unutrašnjosti će biti od 11 do 16, a na Jadranu od 14 do 19°C. Najviša dnevna posvuda će se kretati od 22 do 27, a u Slavoniji i do 29°C.

U petak nas očekuje nešto stabilnije, djelomice sunčano vrijeme, ali i dalje je mjestimice moguć jači razvoj naoblake praćen pokojim pljuskom. U unutrašnjosti će puhati slab do umjeren jugozapadnjak dok će na Jadranu puhati slab promjenjivi vjetar. Jutarnja temperatura zraka u unutrašnjosti će biti od 11 do 16, a na Jadranu od 14 do 19°C. Najviša dnevna posvuda će se kretati od 21 do 26, u Slavoniji do 27°C.

Za vikend će se nastaviti razdoblje nešto nestabilnijeg vremena pa će posvuda biti promjenjivo sa sunčanim razdobljima, ali i s mjestimičnim kratkotrajnim pljuskovima. U unutrašnjosti se očekuju i nešto niže temperature. Vjetar će posvuda biti slab promjenjiva smjera. Jutarnje temperature zraka u unutrašnjosti će se kretati od 9 do 14, a na Jadranu od 13 do 18°C. Najviša dnevna posvuda će biti od 20 do 25°C.

Za detaljniju prognozu kliknite na ovaj link.