vrijeme

Sunčano i vruće, ali samo do srijede... Nakon toga mogući pljuskovi i jači vjetar

19.08.2019 u 06:35

Bionic
Reading

Pravo ljetno vrijeme donosi nam novi tjedan, no novo osvježenje je iza ugla

U gorju i unutrašnjosti Istre može biti slabog dnevnog razvoja oblaka. Vjetar većinom slab, na istoku poslijepodne umjeren jugoistočni i istočni, a na Jadranu jugozapadni i zapadni, ponegdje i sjeverozapadni, javlja Državni hidrometeorološki zavod.

  • +8
Kupanje u Dubrovniku Izvor: Cropix / Autor: Tonci Plazibat / CROPIX

Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom od 29 do 34 °C.

Još će u utorak prevladavati sunčano i vruće, a potom je uz više oblaka moguć poneki lokalni pljusak, uglavnom u unutrašnjosti.

U srijedu će zapuhati umjeren sjeverni i sjeveroistočni vjetar, a na Jadranu, nakon slabog do umjerenog jugozapadnog i zapadnog vjetra u utorak, umjerena do jaka bura, najprije na sjevernom dijelu, a u četvrtak će se proširiti i duž ostatka obale. U četvrtak u unutrašnjosti svježije.

Oprezno u najtoplijem dijelu dana

Biometeorološke prilike će biti slične kao prethodnog dana i uglavnom povoljne. Većini će ljudi vedrina podržavati dobro raspoloženje i koncentraciju. No, osjetljivijim ljudima smetnje može uzrokovati porast kako dnevne temperature zraka u cijeloj zemlji, tako i noćne na Jadranu. Stoga se osobito kroničnim bolesnicima preporuča ograničiti izlaske i teže poslove u najtoplijem dijelu dana, uzimati dovoljno tekućine i laganiju hranu, te nositi laganu i prozračnu odjeću.