vremenska prognoza

Sunčano i iznadprosječno toplo, pogledajte hoće li biti promjene tijekom vikenda

12.10.2018 u 07:16

Bionic
Reading

Sunčano uz malu, a ponegdje u zapadnim predjelima i umjerenu naoblaku. Ujutro i prijepodne na kopnu mjestimice magla ili niski oblaci

Vjetar u većem dijelu unutrašnjosti slab, u Slavoniji i Baranji i umjeren istočni i jugoistočni, javlja Državni hidrometeorološki zavod. Na Jadranu će puhati slaba do umjerena bura, poslijepodne i sjeverozapadnjak, a navečer će podno Velebita bura ojačati.

Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom od 21 do 26 stupnjeva Celzijevih.

Slično kao i prethodnih dana, u jutarnjim je satima moguća magla, pa srčane bolesnike i astmatičare upozoravamo na zaštitu.

Tijekom dana će biometeorološke prilike biti povoljne i podržavat će dobro raspoloženje i primjerenu koncentraciju kod većine ljudi.

U drugom dijelu dana se kod vrlo osjetljivijih ljudi na vrijeme može javiti manji umor.

Vremenska prognoza za Hrvatsku za 13. listopada 2018. Izvor: DHMZ / Autor: tportal

U subotu će biti sunčano i toplo, a u unutrašnjosti u prvom dijelu dana magla i niski oblaci, osobito u kotlinama i dolinama rijeka.

Vjetar na kopnu uglavnom slab, u Slavoniji do umjeren istočni i jugoistočni. Na Jadranu će puhati slaba do umjerena bura, podno Velebita s jakim udarima, prema otvorenom moru sjeverozapadnjak.

Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom od 5 do 10, na Jadranu između 14 i 18, a najviša dnevna od 17 do 22 na kopnu te od 22 do 26 stupnjeva Celzijevih duž obale.

  • +29
Sunčan dan na otvorenom Izvor: Cropix / Autor: Vojko Basic / CROPIX

I idućih dana, pa i idući tjedan, u unutrašnjosti stabilno - pretežno sunčano sa slabim vjetrom te danju iznadprosječno toplo, osim samo mjestimice, gdje će se jutarnja magla dugo zadržati, osobito uz doline rijeka i u gorskim kotlinama. I na Jadranu će biti sunčano i danju ugodno toplo s dnevnom temperaturom zraka uglavnom od 23 do 26 stupnjeva Celzijevih. U noći i ujutro puhat će slaba do umjerena bura, danju sjeverozapadnjak, a u nedjelju i ponedjeljak jugo i jugozapadnjak.