DO VIKENDA JUŽINA

Sunčaniji i topliji tjedan do +18

24.12.2012 u 09:08

Bionic
Reading

Do petka će u cijeloj zemlji biti sunčanije i još malo toplije nego u prethodnom tjednu. I jutarnje i najviše dnevne temperature još će porasti koji stupanj pa će u unutrašnjosti Hrvatske dosegnuti 14, a na Jadranu 18°C, najavljuju prognostičari

U ponedjeljak će veći dio dana biti pretežno sunčano s promjenjivom naoblakom i osjetno toplije vrijeme. U unutrašnjosti će ujutro ponegdje biti magle, a u drugom je dijelu dana na sjevernom Jadranu i u Gorskom kotaru ponegdje je moguća slaba kiša. U unutrašnjosti će puhati slab do umjeren jugozapadnjak. Na Jadranu će vjetar ujutro biti slab, a u drugom dijelu dana će postepeno zapuhati umjereno jugo. Jutarnje temperature zraka u unutrašnjosti će se kretati od 0 do 5, a na Jadranu od 5 do 10°C. Najviše dnevne u cijeloj će zemlji biti od 9 do 14°C.

U utorak ujutro će u središnjem dijelu unutrašnjosti biti magle, a zatim će u cijeloj unutrašnjosti prevladavati djelomice do pretežno sunčano. Na Jadranu će biti djelomice sunčano do pretežno oblačno. Više oblaka i malo kiše bit će na sjevernom Jadranu i u Gorskom kotaru. U unutrašnjosti će puhati umjereni jugozapadnjak, a na Jadranu će jačati jugo, koje će do kraja dana biti jako, ponegdje s olujnim udarima. Jutarnje temperature zraka u unutrašnjosti će se kretati od 1 do 6, a na Jadranu od 9 do 14°C. Najviše dnevne u unutrašnjosti će biti od 9 do 14, a na Jadranu od 13 do 18°C.

U srijedu u cijeloj Hrvatskoj slijedi naoblačenje s kišom. Kiša se uglavnom očekuje u drugom dijelu dana, a na Jadranu su mogući pljuskovi praćeni grmljavinom. Navečer i u noći na četvrtak slijedi prestanak oborina i djelomično razvedravanje. U unutrašnjosti će puhati slab do umjeren jugozapadnjak, dok će na Jadranu jako jugo postepeno slabjeti, a navečer okrenuti na umjeren sjeverozapadnjak. Jutarnje temperature zraka u unutrašnjosti će biti od 4 do 9, a na Jadranu od 10 do 15°C. Najviše dnevne bit će od 9 do 14°C u unutrašnjosti, a na Jadranu od 13 do 18°C.

U četvrtak će u cijeloj Hrvatskoj prevladavati djelomice do pretežno sunčano. U unutrašnjosti će puhati slab do umjeren jugozapadnjak. Na Jadranu će puhati umjeren sjeverozapadnjak koji će slabjeti, a na sjevernom Jadranu popodne okrenuti na slab do umjeren jugozapadnjak. Jutarnje temperature u unutrašnjosti će biti od 0 do 5, a na Jadranu od 4 na sjevernom do 14°C na južnom. Najviše dnevne u unutrašnjosti će se kretati od 6 do 11°C, a na Jadranu od 11 do 16°C.

U petak će u cijeloj Hrvatskoj prevladavati djelomice sunčano s promjenjivom naoblakom. U unutrašnjosti će puhati slab do umjeren jugozapadnjak koji će oslabiti i popodne okrenuti na slab sjeverozapadnjak. Na Jadranu će puhati slab do umjeren sjeverozapadnjak. Jutarnje temperature zraka u unutrašnjosti će biti od 0 do 5, a na Jadranu od 4 do 9°C. Najviše dnevne bit će od 6 do 11°C u unutrašnjosti te od 11 do 16°C na Jadranu.