ZAHLAĐENJE PA JUŽINA

Sunčanije i hladnije, no ne za dugo

20.11.2014 u 12:18

Bionic
Reading

Kraj tjedna u Hrvatskoj će obilježiti više sunca, a manje oblaka. No bit će nešto hladnije, osobito u unutrašnjosti u kopnenim krajevima, u kojima se magla i niski oblaci mogu dulje zadržavati. U drugom dijelu tjedna ponovno će biti više oblaka i južine pa snijega nema na vidiku

U petak će u unutrašnjosti biti djelomice sunčano s promjenjivom naoblakom. Ujutro su mogući mjestimična magla i mraz. Na Jadranu će biti pretežno sunčano i vedro. U unutrašnjosti će puhati slab sjeverac i sjeveroistočnjak, a na Jadranu slaba do umjerena bura i sjeverozapadnjak. Jutarnja temperatura u unutrašnjosti će biti od -1 do 4, a na Jadranu od 6 do 11°C. Najviša dnevna temperatura u unutrašnjosti će se kretati od 7 do 10, a na Jadranu od 14 do 18°C.

U subotu će u unutrašnjosti nakon mjestimične jutarnje magle ili niske naoblake, ponegdje i dugotrajnije, biti djelomice do pretežno sunčano. Na Jadranu će biti pretežno sunčano i vedro, samo ponegdje na sjeveru uz malu do umjerenu naoblaku. U unutrašnjosti će vjetar biti slab, a na Jadranu će puhati slab sjeverozapadnjak. Jutarnja temperatura u unutrašnjosti će biti od -2 do 3, a na Jadranu od 7 do 12°C. Najviša dnevna temperatura u unutrašnjosti će se kretati od 8 do 11, a na Jadranu od 15 do 19°C.

U nedjelju će i dalje biti bez promjene. Posvuda će biti pretežno sunčano, na Jadranu i vedro. U unutrašnjosti je moguća dugotrajnija jutarnja magla ili niska naoblaka, osobito u Slavoniji, u kojoj se može zadržati veći dio prijepodneva. U unutrašnjosti će vjetar biti slab, a na Jadranu će puhati slab do umjeren sjeverozapadnjak. Jutarnja temperatura u unutrašnjosti će biti od 0 do 4, a na Jadranu od 9 do 14°C. Najviša dnevna temperatura u unutrašnjosti će se kretati od 9 do 13, a na Jadranu od 16 do 20°C.

U prvoj polovici sljedećeg tjedna zadržat će se stabilno vrijeme. U unutrašnjosti će nakon mjestimične jutarnje magle ili niske naoblake biti djelomice, a na Jadranu pretežno sunčano i vedro. Vjetar će posvuda biti uglavnom slab.

Prema trenutnim prognostičkim materijalima, drugi dio tjedna bit će ponovo nestabilniji, s više oblaka te većom vjerojatnosti za kišu, ali kako trenutno modeli pokazuju, ponovo će zapuhati vjetrovi južnih smjerova koji će u naše krajeve donositi topliji zrak pa se snijeg još ne očekuje.