KRASNA DVA TJEDNA

Sunčani vikend i sljedeći tjedan; preko +20

10.04.2013 u 09:08

Bionic
Reading

Do kraja tjedna i dobar dio sljedećeg u cijeloj Hrvatskoj vrijeme će biti promjenjivo, ali sve sunčanije. Najviše sunca bit će u nedjelju i početkom sljedećeg tjedna. Bit će sve toplije pa će temperature i na kopnu mjestimice prelaziti 21°C

U srijedu će u cijeloj Hrvatskoj prevladavati djelomice sunčano s promjenjivom naoblakom uz mogućnost za mjestimičnu kratkotrajnu kišu, a popodne u kontinentalnim predjelima i pljuskove praćene grmljavinom. Posvuda će puhati slab do umjeren jugozapadnjak koji će na Jadranu kroz jutro oslabiti. Jutarnja temperatura zraka u unutrašnjosti će biti od 4 do 9, a na Jadranu od 9 do 14°C. Najviša dnevna u cijeloj će se Hrvatskoj kretati od 12 do 17°C.

U četvrtak će prevladavati pretežno sunčano ponegdje uz prolazno umjerenu naoblaku. U unutrašnjosti je ujutro moguća sumaglica. U unutrašnjosti će puhati slab do umjeren jugozapadnjak, dok će na Jadranu puhati slab do umjeren jugozapadnjak koji će postupno okretati na jugo. Jutarnja temperatura zraka u unutrašnjosti će biti od 3 do 7, a na Jadranu od 8 do 13°C. Najviša dnevna u cijeloj Hrvatskoj kretat će se od 15 do 20°C.

U petak će u većem dijelu Hrvatske prevladavati promjenjivo oblačno vrijeme sa sunčanim razdobljima, te mogućnošću za mjestimičnu kratkotrajnu kišu, osobito na sjevernom Jadranu i u Gorskom kotaru. Na južnom Jadranu će prevladavati pretežno sunčano. U unutrašnjosti će puhati umjeren jugozapadnjak, a na Jadranu umjereno do jako jugo. Jutarnja temperatura zraka u unutrašnjosti će biti od 5 do 10, na Jadranu od 9 do 14°C. Najviša dnevna u cijeloj Hrvatskoj kretat će se između 15 i 20°C.

U subotu će ujutro u cijeloj Hrvatskoj prevladavati pretežno sunčano vrijeme s promjenjivom naoblakom. Popodne je u većem dijelu zemlje moguć razvoj pojačane naoblake, ali bez oborina. Vjetar će posvuda biti slab promjenjiva smjera. Jutarnja temperatura zraka u unutrašnjosti će biti od 5 do 9, a na Jadranu od 9 do 14°C. Najviša dnevna u cijeloj Hrvatskoj kretat će se od 15 do 20°C.

U nedjelju će u cijeloj Hrvatskoj prevladavati pretežno sunčano vrijeme. U unutrašnjosti će puhati slab sjeveroistočnjak, a na Jadranu slab do umjeren sjeverozapadnjak. Jutarnja temperatura zraka u unutrašnjosti će biti od 4 do 9, a na Jadranu od 9 do 14°C. Najviša dnevna u cijeloj Hrvatskoj kretat će se između 16 i 21°C.

Početak slijedećeg tjedna obilježit će pretežno sunčano vrijeme, a postoji mogućnost za zadržavanje takvog vremena kroz tjedan. Temperature zraka bit će bez veće promjene.