SANADER NASTAVLJA S OBRANOM

'Sudi se najuspješnijem hrvatskom premijeru!'

02.10.2013 u 09:50

Bionic
Reading

Bivši premijer Ivo Sanader treći dan zaredom na Županijskom sudu u Zagrebu iznosi svoju obranu. Na sud je došao pripremljen s fotokopijama umjetničkih slika koje posjeduje. Očekuje se stoga da će danas objasniti svoju imovinu

Sanader je obranu trećega dana započeo objašnjavanjem da je suoptužena Nevenka Jurak njega teretila isključivo na temelju saznanja koje je dobila u razgovoru sa optuženim Mladenom Barišićem. 'Znam kako je USKOK dobivao iskaze - najprije su ljude stavljali u zatvor pa ih tražili da nešto kažu. Uz to bio je veliki pritisak Jadranke Kosor', kaže Sanader.


Tvrdi da niti jedan od 130 svjedoka optužbe nije spomenuo njegovo ime niti da bi im on bilo sto sugerirao: 'Po čemu se vidi onda ta organizacija?', pita se Sanader.
Sanader se pita je li on najveći kriminalac u Hrvatskoj kad ima šest optužnica? Pratio je jučerasnju raspravu u Saboru i rekao je da ga je zasmetalo što se HDZ naziva lopovskom strankom: 'HDZ nije pokrao Hrvatsku, to nije točno! Sve što smo radili - radili smo na uvjerenju da radimo dobro... U trenutku kad se sudi najušpjesnijem hrvatskom premijeru moramo se zapitati što tu nije u redu?', kaže Sanader.

Sanader je i dalje uvjeren da mu se krše prava i da ga se progoni na temelju političkog naloga: 'Nema niti jednog svjedoka ili optuženika da me ne inkriminira, a da sam nije bio u zatvoru ili da ne nosi teret optužnice.'

Pokušao je objasniti i famozni sastanak u Vladi s direktorima javnih tvrtki kada je navodno svima naredio da se reklamiraju preko Fimi medije: 'Ja nisam ni znao kako se ta tvrtka zove, to su neki svjedoci i potvrdili... Ja sam ih na tom sastanku možda tražio da se reklamiraju, ali o Fimi mediji nisam govorio, to nije bila tema sastanka. O čemu su oni razgovarali prije moga dolaska na sastanak i poslije, ne znam.' Sanader kaže da je to bio samo jedan rutinski sastanak kakve je redovito sazivao jer je, tvrdi, htio sa tvrtke dobro funkcioniraju.

Uskoro opširnije.