RUKA RUKU MIJE

Sudac oslobođen optužbe za mlaćenje novinara

01.04.2010 u 15:03

Bionic
Reading

Sutkinja Općinskog suda u Splitu Marisa Matić donijela je, kako neslužbeno doznajemo, nepravomoćnu oslobađajuću presudu za bivšeg suca makarskog Općinskog suda Predraga Trutina (47) kojeg se teretilo za napad na Anđelka Ercega, danas pokojnog urednika Makarske kronike

Tužiteljstvo je, podsjetimo po službenoj dužnosti pokrenulo postupak prije četiri godine jer Erceg nije želio privatnu tužbu, okvalificiravši napad kao 'prijetnju počinjenu prema službenoj ili odgovornoj osobi u uskoj svezi s njezinim radom i položajem' .

Naime, Trutin je 15. veljače 2006. u makarskom restoranu Porat oko 14.45 sati bez riječi fizički napao i ozlijedio Anđelka Ercega koji je ručao sa svojom kolegicom Ivanom Pleić.

Trutina je prije fizičkog napada iziritirao pročitani članak koji je Makarska kronika objavila s presice predsjednice CERD-a Semine Lončar u kojoj se Trutin spominje u vezi s presudom oko deložacije u Živogošću.

Unatoč brojnim pokušajima, do obrazloženja presude od Općinskog suda nismo uspjeli doći jer je sutkinja Matić na bolovanju, a glasnogovornica suda Ana Marović nema uvid u spis.

'A što reći na sve nego - sramota', kazala nam je vidno ogorčena v.d. urednica Makarske kronike Maja Erceg dodavši da ju je posebno iznervirala izjava Trutinova odvjetnika Vinka Ljubičića koji je njezinim kolegama poručio da je 'sud u ovom slučaju postupio brižno prema njegovu klijentu'.