NA DRAŽBI

Sudac Kolakušić prodao stan ministra Kotromanovića

15.05.2014 u 09:19

Bionic
Reading

Sudac Mislav Kolakušić, na kojeg se zbog kritike predstečajnih postupaka lani obrušio Slavko Linić, donio je zaključak o prodaji stana u kojem živi ministar obrane Ante Kotromanović, i to na javnoj dražbi održanoj 16. travnja

Na stranicama Trgovačkog suda Večernji list je našao odluke suca Kolakušića o stečaju i dražbi osam stanova među kojima je i ministrov koji je prodan za 1,042.870 kuna. 'Stan je prodan na javnoj dražbi i sad su u tijeku pojedinačni pregovori nas stanara s novim vlasnikom o kupnji stana ili vraćanju predujma', rekao je Kotromanović.


Prije tri dana je za tportal pojasnio okolnosti zbog kojih taj stan nije mogao prijaviti u imovinskoj kartici, za što ga proziva novinar Gordan Malić.

'Stan za koji sam uplatio akontaciju i za koji je potpisan predugovor predmet je stečajnog postupka, a u istoj situaciji kao i ja nalazi se i ostalih sedmero stanara u istoj zgradi. Tvrtka koja je gradila stanove završila je u stečaju, a na zgradu je upisana hipoteka banke Hypo. Očekujem da ću nakon provedenog stečajnog postupka realizirati sva prava i obveze vezane uz navedeni predugovor. Stoga nisam ni bio u mogućnosti prijaviti u imovinskoj kartici nešto što još uvijek ne posjedujem', objasnio je Kotromanović za tportal.

Više pročitajte ovdje