SAMO PRIVREMENA MJERA

Sud zabranio prodaju Mitrovićeve jahte

12.08.2011 u 15:04

Bionic
Reading

Općinski sud u Dubrovniku donio je jutros odluku o odgađanju zakazane javne dražbe za prodaju jahte El Bosco V u vlasništvu Željka Mitrovića, vlasnika srbijanskog TV Pinka, koju je zaplijenila Carinska uprava

'Tvrtka El Bosco 9. kolovoza je podnijela prijedlog tužbe protiv Republike Hrvatske zbog nezakonite radnje oduzimanja plovila. Podnesen je u isto vrijeme i prijedlog za odgađanjem dviju zakazanih javnih dražbi istog plovila. Općinski sud u Dubrovniku donio je odluku o privremenoj mjeri odgađanja zakazanih javnih dražbi za plovilo El Bosco sve do okončanja parnice', izjavio je glasnogovornik dubrovačkog suda Željko Soldo za portal dubrovniknet.hr.

Sukladno takvoj sudskoj odluci, Mitrovićeva jahta neće biti ponuđena na javnoj dražbi zakazanoj za 17. kolovoza u gruškoj luci niti će se održati prodaja neposrednom pogodbom koja je najavljena osam dana kasnije.

Beogradski Blic donosi informaciju da je Mitrović, zajedno sa svojim novim odvjetnikom Nevenom Cirkvenijem, prije nekoliko dana sudu u Dubrovniku predao opsežnu dokumentaciju i zatražio privremenu mjeru zabrane prodaje plovila

Odvjetnik Cirkveni ustvrdio je da su podnijeli tužbu 'zbog nezakonitog postupanja carine i grubih proceduralnih propusta prilikom oduzimanja Mitrovićeve jahte'.

'Carinarnica u Dubrovniku nije donijela rešenje o izvršenju, što je bila dužna prije samog oglašavanja prodaje plovila, pa i samog oduzimanja. To nije učinjeno ni pri zapljeni plovila ni poslije nje. Izdano je samo rješenje o poreznom dugu', pojasnio je odvjetnik Cirkveni razloge za podnošenje zahtjeva za izdavanje privremene mjere zabrane prodaje jahte.

Ne krijući zadovoljstvo sudskom odlukom, Željko Mitrović je beogradskim novinarima kratko izjavio da je 'sretan što je pobijedio bahatost hrvatske carine'.

Sve do okončanja parnice koju je pokrenula Mitrovićeva tvrtka jahta će ostati usidrena u gruškoj luci i pod nadzorom Carinske uprave.