nevjerojatna odluka

Sud zabranio H-Alteru objavu članaka o Buljan Flander

  • Autor: V. B.
  • Zadnja izmjena 22.09.2021 22:51
  • Objavljeno 22.09.2021 u 22:51
tportal

Izvor: Pixsell / Autor: Robert Anic/PIXSELL

Općinski građanski sud je privremenom mjerom zabranio portalu H-Alter i novinarki Jeleni Jindri objavljivanje tekstova o ravnateljici Poliklinike za zaštitu djece Gordani Buljan Flander

Sudac Andrija Krivak je bez održavanja ročišta donio privremenu mjeru kojom se zabranjuju "protivniku osiguranja Udruzi za nezavisnu medijsku kulturu sa sjedištem u Zagrebu objavljivati programske sadržaje svih vrsta medija kojima se koristi protivnik osiguranja, a u kojima se iznose informacije koje se odnose na dostojanstvo, profesionalni rad i profesionalna dostignuća predlagatelja osiguranja Poliklinike za zaštitu djece i mladih Grada Zagreba i Gordane Buljan Flander", piše Jutarnji list.

Kako se navodi, spomenuta privremena mjera ostaje na snazi ostaje na snazi do pravomoćnog okončanja postupka koji su predlagatelji osiguranja dužni pokrenuti radi opravdanja navedene privremene mjere ili do drugačije odluke suda na prijedlog predlagatelja ili protivnika osiguranja.

- Nalaže se predlagateljima osiguranja, u roku 30 dana od dostave otpravka ovog rješenja pokrenuti postupak radi opravdanja privremene mjere iz toč.1. Rješenja te da dokaz o tome (primjerak tužbe) dostave sudu, stoji u rješenju.

Dodaje se i da žalba protiv rješenja o određivanju privremene mjere ne odgađa provedbu privremene mjere. 

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!