UDRUGA KONTRA TVRDI

'Sud opstruira zabranu anti-gay skupa'

18.06.2010 u 10:56

Bionic
Reading

Nastavlja se borba LBGT udruga za zabranu najavljenog anti-gay skupa koji je najavila Hrvatska čista stranka prava

Lezbijska grupa Kontra je danas Općinskom građanskom sudu Zagrebu u 8 sati predala tužbu zbog nezakonite radnje jer Ministarstvo unutarnjih poslova nije zabranilo prosvjed protiv gay parade, najavljen 19. lipnja u 14 sati.

Iz kontre kažu da ih je policija stavila u nezavidan položaj jer se sudu obraćaju u vrlo kratkom roku, a očekujemo maksimalnu ažurnost.

Kontra se obratila sudu tek u četvrtak, nakon što su dobili službeni odgovor PUZ vezano za zahtjev za zabranu prosvjeda protiv gay parade. Međutim, odgovor od Ministarstva unutarnjih poslova, koje zapravo ima ovlasti prosvjed zabraniti, uopće nisu dobili.

Predsjednica Parničnog odjela Općinskog suda u Zagrebu Ana Gradišek, stoji u priopćenju Kontre koje je potpisala Sanja Juras, sada ne želi dodijeliti spis na rad po hitnoj proceduri sucu, premda spis po uobičajenom postupanju u ovakvim slučajevima treba biti dodijeljen na rad odmah, a odluka treba biti donesena danas.

Također, poslana je požurnica Ministarstvu unutarnjih poslova vezano za zahtjev da hitno reagira i dostavi danas do 14 sati rješenje kojim zabranjuje prosvjed.

'Ministar, unatoč dodatnoj argumentaciji, prosvjed neće zabraniti.Naglašavamo da je iz postupanja nadležnih institucija jasno da nema političke ni profesionalne volje da se obračuna sa širenjem mržnje i diskriminativnim postupanjem', stoji u priopćenju Kontre.