porast napetosti

Sud na Šri Lanki nakon prosvjeda naredio da se premjeste ostatci bombaša

30.08.2019 u 14:52

Bionic
Reading

Sud na Šri Lanki naredio je u petak policiji da ekshumira i premjesti posmrtne ostatke jednog od bombaša samoubojica koji su izveli napade na Uskrs koji su zakopani na gradskom groblju u istočnoj četvrti Batticaloi, pošto su prosvjedi stanovnika potaknuli porast napetosti

U napadima na crkve i hotele diljem Šri Lanke na Uskrs ubijeno je više od 250 ljudi. To su najgori bombaški napadi u zemlji otkad su 2009. pobunjeni Tamilski tigrovi pretrpjeli poraz, čime je završen 26-godišnji građanski rat.

Stotine ljudi, među kojima i rodbina žrtava stradalih u napadu na Sionsku crkvu u Batticaloi, prosvjedovali su ovog tjedna zbog pokapanja napadača na obližnjem hinduskom groblju, ističući da to vrijeđa njihove osjećaje.

Prosvjednici su bili zaustavili promet i policija ih je rastjerivala suzavcem, ali nakon toga vlada prividan mir, priopćila je policija.

'Ostatci će se ekshumirati u ponedjeljak i čuvati u mrtvačnici dok vlasti ne pronađu mjesto prikladno za pokop', rekao je glasnogovornik policije Ruwan Gunasekera a prenosi Reuters.

Bombaš je bio pokopan na hinduskom groblju jer muslimani nisu dali da ga se pokopa na njihovom.