NAVODNO PLAGIRANJE DEŽULOVIĆA

Sud časti prihvatio Skokinu tezu o forvarduši, Kolarić protiv

30.05.2014 u 15:57

Bionic
Reading

Na zahtjev predsjednice Hrvatske udruge za odnose s javnošću Aleksandre Kolarić, Sud časti dao je mišljenje o optužbama Borisa Dežulovića na račun Bože Skoke koji je jedan dio njegove kolumne prepisao u svoj tekst. U javnom sukobu poznatog PR-ovca te profesora na Fakultetu političkih znanosti i novinara i publicista Borisa Dežulovića Sud časti stao je na Skokinu stranu, no Kolarić u izjavvi za tportal kaže da ne podržava njihovu odluku. Zanimljivo je i da je isti taj Božo Skoko jedan od tri člana Suda časti HUOJ-a, no izuzeo se od odlučivanja

Kolarić protiv odluke

'Ne podržavam odluku Suda časti', komentirala je za Tportal predsjednica HOUJ-a Aleksandra Kolarić.

Sud časti koji se sastoji od tri člana: Bože Skoke, Dijane Kolbas Dešković te Vlatke Škorić donio je odluku da prihvaća obrazloženje Bože Skoke o tome kako se dio Dežulovićeve kolumne našao u njegovom novinskom komentaru.


Mišljenje su potpisale navedene dvije Skokine kolegice, a ugledni PR-ovac je ipak izuzet od odlučivanja o svom slučaju. Naveli su da prihvaćaju Skokino objašnjenje da je riječ o novinskom komentaru te prenesenoj 'forvarduši'. Olakotna okolnost mu je što se javno ispričao Dežuloviću uz napomenu ako je on doista autor teksta koji kruži internetom.

Napominju da kao tijelo ne mogu utvrditi tko je tu koga parafrazirao te da ne mogu utvrditi kronološki tijek prijenosa teksta ili ideje. U točki 5. Sud časti pohvalio je člana Suda časti Božu Skoku da je 'svojom odmjerenom reakcijom pokazao da uvažava i mišljenje druge strane'.