PRATITE NA TPORTALU

Sučeljavanje predsjedničkih kandidata

02.10.2009 u 14:57

Bionic
Reading

Povodom početka akademske godine 2009/10. Visoka novinarska škola u ponedjeljak 5. listopada organizira sučeljavanje petero predsjedničkih kandidata - Vesne Pusić, Andrije Hebranga, Ive Josipovića, Nadana Vidoševića i Damira Kajina

Moderator ovog predsjedničkog megdana bit će ugledni novinar Dražen Klarić, a polaznici ove škole imat će priliku iskušati svoje novinarske vještine na petorici iskusnih političara. Najzanimljivije, odnosno najuzbudljivije trenutke tog političkog sraza posjetitelji tportala moći će pogledati u našem video prilogu.

Mediji su, pozivajući se na izvore iz HDZ-a, objavili da bi se prvi krug predsjedničkih izbora mogao održati najvjerojatnije 10. siječnja 2010. godine. Naime, odredbe Ustava propisuju da se predsjednički izbori moraju održati 'najranije 30, a najkasnije 60 dana' prije isteka mandata aktualnog predsjednika. Budući da predsjedniku Mesiću mandat istječe 18. veljače sljedeće godine, prvi krug izbora za njegovog nasljednika treba se održati između 20. prosinca i 19. siječnja.

Od mogućih datuma koji su još uvijek u bubnju, spominje se i nedjelja, 17. siječnja, dok je potpuno bez šanse nedjelja, 3. siječnja, jer je upravo na taj dan prije devet godina HDZ s vlasti skinula lijeva koalicija predvođena Ivicom Račanom. Ovo će biti peti predsjednički izbori, na prva dva pobijedio je Franjo Tuđman, a na druga dva Stjepan Mesić.