BLOKADE I DALJE TRAJU

Studenti sutra kreću na Ministarstvo

30.11.2009 u 14:00

Bionic
Reading

Studentska blokada je ušla u drugi tjedan provedbe, a sutra će se održati i veliki prosvjed koji organiziraju studenti zagrebačkog Fakulteta političkih znanosti

Okupljanje je planirano u 14 sati ispred Fakulteta, a u 14.30 sati prosvjednici će doći pred Ekonomski fakultet. U 15 sati planiraju stići do Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa izraziti svoje nezadovoljstvo.

Jučer je održan i prvi sastanak Povjerenstva za izradu zakona o financiranju sveučilišta, na čijem čelu je prof. Žarko Puhovski.

DEKAN: SPLIT NIJE U BLOKADI

Splitski Filozofski fakultet nije u blokadi. Nastava se odvija redovito na lokacijama u Lori, Teslinoj, Hrvojevoj i klerikatu u Zajčevoj ulici, izvijestio je jučer prof. dr. Marko Trogrlić, dekan Filozofskog fakulteta.

Ističe da su prosvjednici, članovi Plenuma studenata Sveučilišta u Splitu, ometali nekolicinu nastavnika u održavanju prijepodnevne nastave u nekoliko učionica u Radovanovoj ulici. Usprkos tome, tvrdi dekan Trogrlić, studenti redovito dolaze na predavanja i nastavna aktivnost nije u blokadi.

U RIJECI PREKINUTA BLOKADA AKADEMIJE

Studenti Akademije primijenjenih umjetnosti u Rijeci od danas više ne blokiraju nastavu u Akademijinoj zgradi, a Filozofski fakultet, koji je još u blokadi, organizirao je nastavu na drugim mjestima.

Nastava na tome fakultetu od danas se izvodi izvan blokiranih fakultetskih zgrada. Zamjenske predavaonice fakultetska uprava je pronašla na Građevinskom i Tehničkom fakultetu u Rijeci te u zgradi Rektorata i Sveučilišnog kampusa.Blokada Filozofskog fakulteta počela je u prošli utorak, 24. studenoga, a na Akademiji dva dana poslije.