NEMA PREDAJE

Studenti spremaju blokadu i na drugim lokacijama

  • Autor: tportal.hr
  • Zadnja izmjena 11.05.2009 10:15
  • Objavljeno 10.05.2009 u 22:01
Filozofski fakultet pobuna

Filozofski fakultet pobuna

Izvor: Cropix / Autor: CROPIX / Boris Kovačev

Pobunjeni studenti zagrebačkog Filozofskog fakulteta, koji je u nedjelju u blokadi bio 21. dan, pozvali su sve studente i profesore fakulteta da ne sudjeluju u nastavi na alternativnim lokacijama. Iako su prethodno najavili da neće blokirati nastavu na tim lokacijama, sada ističu kako ni ta mogućnost nije isključena te da će o tome odlučiti plenum

Ocjenjujući kako je organizacija nastave na alternativnim lokacijama tehnički neizvediva te da se radi samo o još jednom “Potemkinovu manevru“, studenti tvrde kako pod pritiskom rektorata i ministarstva uprava fakulteta želi po svaku cijenu pred javnošću ostaviti dojam da vlada situacijom, piše Slobodna Dalmacija

- Pokušaj uspostave privida normalnog funkcioniranja još je jedan pokušaj da se briše i negira događaj studentske blokade nastave, a time i njegov politički smisao – kažu, pozivajući sve da se ne “odazovu na taj manevar hinjenja normalnosti čija je jedina funkcija da briše prešutno društveno nasilje na koje je blokada pokušala upozoriti - ukidanje jednakosti preko ukidanja prava na obrazovanje za sve.

Studentski predstavnici su kazali kako se nadaju da u slučaju održavanja nastave na alternativnim lokacijama neće biti posljedica i sankcija za studente koji ne budu pohađali nastavu, u smislu gubitka prava ili pada godine.

Dekan Filozofskog fakulteta Miljenko Jurković nije u nedjelju želio komentirati studentske odluke i pozive, niti govoriti o sankcijama. Poručio je kako je sve rekao u dopisu koji je u nedjelju objavljen na web stranicama fakulteta, i u kojemu, osim rasporeda predavanja na dislociranim lokacijama, stoji i obavijest kako nastava u ponedjeljak počinje na svim diplomskim studijima FF-a.

- U utorak kreće nastava i za preddiplomce – tvrdi dekan Jurković, dodajući kako će jedna od lokacija za njih biti i netom ustupljeno Hrvatsko katoličko sveučilište.

Dekan je pozvao sve studente i nastavnike da prisustvuju nastavi kako bi se osigurali regularni uvjeti za završetak semestra i akademske godine, a profesore podsjeća da imaju radnu obvezu održati nastavu bez obzira na broj prisutnih studenata.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi