TELEFONIRANJE IZ VELEPOSLANSTVA

Stric Zvone Bobana na račun države branio čast sina, načelnika policije

Bionic
Reading

Mladen Boban, zaposlenik Ministarstva vanjskih poslova u veleposlanstvu u Sofiji na trošak države i poreznih obveznika pola sata je na telefon branio čast sina Hrvoja, inače, načelnika PP Makarska, povodom teksta koji je o njemu izašao u Makarskoj kronici

Boban stariji nazvao je redakciju Kronike za radnog vremena sa službenog telefona iz veleposlanstva, a kako bi valjda kako bi dobio na težini naveo je kako je on i stric slavnog nogometaša Zvonimira Bobana.

Razlog poziva bio je, kako je tijekom razgovora naveo, činjenica da njegova sina Hrvoja u posljednje vrijeme mediji sve češće spominju u negativnom kontekstu.

‘Prijateljski’ razgovor, kako ga je nazvao, Boban je u nekoliko navrata zatražio da se nigdje ne evidentira.

'Možemo li razgovarati da ne bude te osoba novinar, nego Mladen i Dijana? Možete li jamčiti da ovo nikada neće bi ti objavljeno u novinama jer se radi o privatnom razgovoru, obećavate li, apelirao je Mladen Boban.

U nastavku razgovora pričao je o svojoj obitelji, supruzi i djeci, kazavši kako se radi o časnoj obitelji iz Bobanove Drage.

'Ja se prezivam Boban, kao onaj nogometaš Zvone, ja sam mu stric. Ja sam 20 godina radio u diplomaciji po svim svjetskim zemljama, imam troje djece i ženu. Cijeli život je moja obitelj živjela časno i sa da se objavljuju tempirani članci o mom sinu, a i kolege su me pita li tko to Hrvoju namješta članke. Moja nevjesta s troje djece i Hrvojevom plaćom jedva spaja kraj s krajem i da ne žive kod mene, bili bi pod stanari. I sada moja nevjesta uzima u najam fast food od 12 kvadrata i zapošljava troje radnika, što je zajedno s njom četvero Hrvata manje na Zavodu za zapošljavanje, a i sve da hoće, ne može zaraditi više novaca od jedne plaćice. I sad to vama postaje udar na vijest, požalio se Boban.

Otac prvog čovjeka makarske policije nastavio je priču o sinu Hrvoju kojeg se u medijima bespotrebno i bez razložno razapinje.

'O Hrvoju izlaze članci i o slučaju koji se dogodio prije 10 godina kada su ga tri pijanca napala kao službenu osobu. Hrvoje Boban je najmlađi načelnik policije u Hrvatskoj i najdiscipliniraniji. Nek’ se nađe netko tko je vidio da je Hrvoje popio ili se drogirao. Ni ja nikada ni sam uzeo čašicu alkohola pa čak ni kad se Hrvoje ženio. U rat sam otišao u 43. godini i moja obitelj je časna i nek’ netko nađe da smo nešto stekli protuzakonito. Evo, u javnog bilježnika potpisujem da ću svu imovinu ‘viška’ ostaviti novinarima. Kada sam bio u ratu, nikada nisam tražio potvrdu za to jer sam častan, kazivao je Boban koji je Makarsku kroniku savjetovao o čemu bi trebala pisati.

'Vama su pored kriminala, makarskih gangstera i jebivjetara, lopova i prevaranata, moj Hrvoje i fast food moje nevjeste glavna tema. Idete krivim putem, neću vam ja savjetovati kako da radite, ali Bog sve vidi i kaznit će vas. Kaznit će Bog svakoga tko radi protiv ljudskih sudbina, kazao je Boban dodavši da njegov sin s 34 godine zbog stresa ima zdravstvenih problema i visok tlak jer ga sve ‘ovo’ troši.

Na upit novinara koji je zapravo razlog njegova poziva kazao je kako mu je namjera bila da dobiju časnu viziju o obitelji Boban koja nikada nije pripadala nijednoj stranci'. Također je naglasio kako njegov sin ne smije doznati za poziv i da razgovor nikada ne smije biti objavljen.

Razgovor snjim vjerojatno nikada ne bi ni bio objavljen da se radilo o pozivu s privatnog telefona. Kako se zahvaljujući 'lovcu' telefonskih brojeva utvrdilo da je isti obavljen sa službenog telefona iz veleposlanstva u Sofiji, kojeg plaćaju porezni obveznici, sasvim je jasno da javnost ima pravo znati što zapravo plaća.

Iz Ureda glasnogovornice Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija službeno je potvrđeno da je Boban zaposlenik Veleposlanstva Republike Hrvatske u Sofiji. 'Mladen Boban je zaposlen u Veleposlanstvu Republike Hrvatske u Sofiji kao administrativno-tehnički djelatnik, stoji u odgovoru. Hoće li kako biti sankcioniran zbog nabijanja telefonskog računa nije poznato.