NATOPLJEN TEREN I HLADNOĆA

Drugi dan od nestanka dvogodišnje Danke: Loši uvjeti ometaju potragu

27.03.2024 u 09:18

Bionic
Reading

Dvogodišnja Danka nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod grada Bora u Srbiji. Spasioci od tada neumorno rade kako bi pronašli nestalo dijete, ali u prilog im ne idu vremenski uvjeti

Reporteri Telegrafa.rs koji se nalaze na licu mjesta izvještavaju o lošim uvjetima na planinskom terenu i hladnoći.

'Ledeno je, nije isto kao u Beogradu. Dok u Beogradu sada puše jaka košava, ovde se ni list ne pomiče, ali je dosta hladnije', kaže reporter. Kiša je u Boru počela padati noćas oko 1 sat i ne prestaje ni jutros.

'Po mojoj procjeni samo od 1 sat noćas do 7 jutros palo je kiše koliko za pola ožujka treba, jedno 20 litara. Srećom, očekuje se da se kiša smiri nakon 8 sati, ali noćas slijedi još jedan potop ovdje', istaknuo je reporter Telegrafa.

Dodaje da je vidljivost dosta smanjena, što dodatno otežava potragu za djevojčicom.

Danka je nestala iz obiteljske vikendice, koja se nalazi usamljena na vrhu ulice, nekih 150m iza gustog drveća i šiblja i teško je primjetna. U okolici nitko ne živi. Iza kuće se prostiru se šume, brda i nepristupačni predjeli.

Zbog nestanka Danke prvi put u Srbiji aktiviran je sustav Amber alert ili 'Pronađi me'.

O nestanku kćeri progovorila je i njezina majka.

'Živimo u Boru. Dovela sam ih da se malo istrče i prošetaju. Moji su porijeklom odavde i kao dijete sam tu često boravila', kazala je Ivana Dragomirović. 'Dok sam se okrenula, nije je bilo. Ona još nema dvije godine, u svibnju će ih napuniti. Odaziva se na ime, ali ona je još mala, još ne priča. Zvala sam je, dozivala, nije mi se odazvala. Tu u blizini ima jedna šumica. Molim Boga da je što prije nađemo', kaže majka nestale djevojčice.

Danka na sebi ima maslinasto zelenu jaknicu i ljubičaste hlače. Kosa joj je vezana u repić.

Djevojčicu su prvo tražili u naselju, a zatim su krenuli u šumu. Traži je gorska služba spašavanja, policija, dobrovoljci, psi tragači i dronovi. U trenutku nestanka na sebi imala ljubičaste hlače i maslinasto zelenu jaknu, javlja Telegraf.rs. U potrazi sudjeluje 350 ljudi.