novi ministar

Strenja o saslušanju Beroša: Nikakav dokument nije 'ušao' u Sabor, dok ne uđe, ne može se ništa znati

29.01.2020 u 09:10

Bionic
Reading

Predsjednica saborskog Odbora za zdravstvo i socijalnu politiku Ines Strenja (Most) nije u srijedu ujutro mogla precizirati hoće li taj odbor danas ili u četvrtak saslušati kandidata za novog ministra zdravstva Vilija Beroša

'Nikakav zahtjev iz Vlade još nije došao, nikakav dokument nije 'ušao' u Sabor, dok ne uđe, ne može se ništa znati', rekla je Strenja, a ranije je za srijedu poslijepodne sazvala redovnu sjednicu svog odbora.

'Ako Vlada tijekom dana dostavi prijedlog s biografijom novog ministra, onda se to uvrštava na dnevni red, ako ne, sazvat ćemo sjednicu sutra', rekla je Strenja Hini.

Odbor za zdravstvo nadležan je saslušati kandidata za novog ministra, sam Sabor o tome ne raspravlja, nego samo glasuje o povjerenju.

Strenja je dan prije istaknula kako očekuje da na sjednicu njenog odbora, uz Beroša, dođe premijer Andrej Plenković kako bi predstavio kandidata i 'branio' svoj izbor.

Beroš će zamijeniti smijenjenog ministra Milana Kujundžića, a koji se vraća u saborske klupe, u kojima ga je mijenjala Dragica Vranješ (HDZ).