PERJANICA FLOTE

Strava na novom kruzeru: Golemi val usmrtio putnika, četvero ozlijeđenih

01.12.2022 u 22:43

Bionic
Reading

Jedna je osoba izgubila život, a četiri su ozlijeđene kada je golemi val zapljusnuo kruzer južno od Rta Horna, priopćila je u četvrtak norveška kompanija Viking

Nesreća se dogodila u utorak u 22.40 sati (srijeda u 2.40 sati po srednjoeuropskom vremenu) kada se na brod Viking Polaris obrušio "golemi val", ističe kompanija u priopćenju.

"S velikom tugom možemo potvrditi da je jedan putnik izgubio život u ovom incidentu. Obavijestili smo njegovu obitelj i uputili joj iskrene izraze sućuti", rekao je izvor u Vikingu u Norveškoj, ne navodeći je li žrtva muškarac ili žena ni koje je dobi.

Četiri putnika su "zadobila ozljede, ali nisu životno ugroženi", dodaje kompanija rekavši da su im "stručnu pomoć pružili liječnik i medicinsko osoblje broda".

"Brod je pretrpio manja oštećenja u incidentu i doplovio je u luku Ushuaiju bez drugog izgreda u srijedu poslije podne po mjesnom vremenu", istaknula je kompanija.

Nekoliko brodskih okna je slomljeno, izvijestio je novinar AFP-a s mjesta događaja.

Viking Polaris je porinut 2022. i najnoviji je u floti norveške kompanije. Kapacitet mu je 378 putnika i 256 članova posade, piše mrežna stranica Vikinga.

Sredinom studenog dvoje američkih turista u dobi od 76 i 80 godina poginuli su na kružnom putovanju na Antarktici na World Exploreru kada se prevrnuo gumeni čamac kojim su pošli na izlet.