JAMČEVINA I KUĆNI PRITVOR

Strauss-Kahn optužen za seksualno napastvovanje

20.05.2011 u 07:24

Bionic
Reading

Sudsko vijeće njujorškog suda podiglo je u četvrtak optužnicu protiv bivšeg predsjednika Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) Dominiquea Strauss-Kahna za seksualno napastovanje, a sudac je odredio da ga se uz jamčevinu od milijun dolara i uz elektronski nadzor može pustiti u kućni pritvor do idućeg pojavljivanja pred sudom 6. lipnja.

"Sudsko vijeće glasovanjem je odlučilo o podizanju optužnice protiv optuženika", rekao je sudac Michael Obus. On je dodao da će Kahn u kućnom pritvoru uz elektronski nadzor cijelo vrijeme imati i jednog čuvara. On će uz jamstvo u gotovini od milijun dolara trebati imati i jamstveno osiguranje u iznosu od pet milijuna dolara.

Dominique Strauss-Kahn je u četvrtak poslijepodne bez lisičina na rukama ušao u sudnicu na sudu na Manhattanu. U sudnici su bili Strauss-Kahnova supruga Anne Sinclair, jedna od njegovih dviju kćeri i odvjetnik William Taylor.

Strauss-Kahn je pritvoren u noći na nedjelju, pošto ga je hotelska sobarica, 32-godišnja Gvinejka optužila za pokušaj silovanja. Odluka o jamčevini će biti potpisana sutra pa će bivši čelnik MMF-a još jednu noć u zatvoru na otoku Rikers, rekao je za Reuters izvor sa suda.