UŽAS KOD VELIKE GORICE

Stradali radnik u životnoj opasnosti, ima teške opekline. Vlasnik tvornice otkrio uzrok požara

01.04.2023 u 14:58

Bionic
Reading

51-godišnjak koji je ozlijeđen u požaru koji je tijekom noći buknuo u pilani i tvornici peleta Galeković u Mraclinu kod Velike Gorice u životnoj je opasnosti

Kako doznaje Danas.hr, ozlijeđeni zaposlenik primljen je u Kliniku za traumatologiju gdje je utvrđeno da je u životnoj opasnosti, ima opekline dišnih puteva, opečen jezik te opekline drugog i trećeg stupnja.

Vlasnik tvornice Mladen Galeković rekao je za 24 sata kako je do požara došlo u predjelu proizvodnje peleta, što znači da su se postigle visoke temperature i jako brzo se proširio.

'Sve što radimo i proizvodimo je jako zapaljivo. Oko trećina do četvrtina pogona nam je izgorjela, dva pogona, par tisuća kvadrata, ali materijalni dio je i manje bitan u svemu. Najgori dio je da je jedan kolega nastradao', rekao je.

  • +7
Požar u tvornici parketa Galeković u Mraclinu Izvor: Licencirane fotografije / Autor: DVD Mraclin

Galeković je ispričao i kako je došlo do požara. Prema njegovim riječima, ozlijeđeni radnik zajedno s još dvojicom kolega krenuo je gasiti požar, no samo je on nastradao kada mu se zapalila majica.

'Došlo je do eksplozije na jednom od strojeva prilikom koje je došlo do ozljeđivanja radnika. On je radio kraj tog stroja. Dojavu smo zaprimili iza ponoći i izašli smo na intervenciju s dva vozila i devet vatrogasaca', rekao je zapovjednik vatrogasne zajednice Velika Gorica Ivica Maceković.

Radnici su s vatrogascima sudjelovali u dvosatnom gašenju požara te su ga uspjeli lokalizirali i spriječili sve pravce širenja.

U tvornici radi 160 radnika, no nije poznato kada će se oni vratiti na posao.