NAGODBA S HAJDUKOM

Stradali na Poljudu dobit će više od milijun kuna

24.02.2009 u 09:10

Bionic
Reading

Ante Baran, Splićanin koji je kao šesnaestogodišnjak teško ozlijeđen na Poljudu 1987. godine, za vrijeme utakmice između Hajduka i Olympiquea iz Marseillea, sa splitskim klubom ovih dana postigao je izvansudsku nagodbu i time prekinuo gotovo dva desetljeća dug sudski spor

SPLIT - Navijač koji je zbog bačenog suzavca i pada s desetak metara visokog dijela tribine ostao invalid, uz to i radno nesposoban, nagodbom će konačno dobiti barem malu zadovoljštinu, a jednokratnom isplatom Hajduk je izbjegao mogućnost da mu sudskom odlukom plaća mjesečnu odštetu još desetljećima.

Spekulira se da je Baranu Hajduk dogovorio isplatu veću od milijun kuna, piše Slobodna Dalmacija. Hajdukov predsjednik Mate Peroš potvrdio je informaciju o postignutoj nagodbi, ali nije želio izlaziti u javnost s konkretnim brojkama.

'Željeli smo riješiti spor na obostrano zadovoljstvo, pogotovo zato što je bilo sasvim izgledno da sudska presuda ne bi išla Hajduku u korist', kazao nam je Peroš, dodajući da ne bi bilo 'ni pristojno ni korektno objaviti podatak o odšteti'.

Baran je još 2001. godine dobio tužbu protiv kluba, te mu je isplaćeno nešto više od pola milijuna kuna. Ovoga puta dogovor je postignut oko tzv. kapitalizirane rente, novca kojim bi se trebala nadoknaditi njegova izgubljena radna sposobnost.

Hajduk bi spor gotovo sigurno izgubio, jer je u prvom predmetu presuđeno da postoji pravna osnova za drugu tužbu.

Baranov splitski odvjetnik je Jadran Franceschi, koji po izričitoj želji svojega klijenta ne želi otkriti apsolutno ništa, a Slobodna Dalmacija uspjela je iscijediti tek potvrdu da je nagodba doista sklopljena. Nesretni navijač danas ima 38 godina, živi u Njemačkoj i ne želi komunicirati s medijima.