SREDINOM LISTOPADA

Stožer želi novi referendum-o Vukovaru

09.09.2015 u 14:57

Bionic
Reading

Sredinom listopada Stožer za obranu hrvatskoga Vukovara započet će sa prikupljanjem potpisa za referendum 'Vukovar, mjesto posebnog pijeteta', najavio je u srijedu na konferenciji za novinare u Vukovaru predsjednik stožera Tomislav Josić te izrazio uvjerenje da će se prikupiti najmanje milijun potpisa.

'Referendumom želimo zakonski osigurati adekvatni, potpuni i trajni pijetet prema Vukovaru koji sublimira i simbolizira svu patnju hrvatskog naroda. Vukovar je i Škabrnja i Bleiburg i Pakrac i Dubrovnik i Zagreb. Vukovar su hrvatski dragovoljci, Drinske mučenice, ubijeni pitomci u Gračanima, u Hudoj jami, Vukovar je Hrvatska“, istaknuo je Tomislav Josić te pozvao sve koji to mogu da se uključe u organizaciju referenduma, bilo radom, logistički ili financijski.

Josić je dodao da je Stožer za obranu hrvatskog Vukovara u posljednje 2,5 godine djelovao kao politički korektiv te ocijenio da referendum neće donijeti nikakva blic-rješenja 'za sve nevolje koje su nam nametnute, ali će nas izdignuti od istih'. Smatra da će se time stvoriti zajedništvo oko nečega što je svima na srcu, a '(…) mir i poštovanje Vukovara neka se potom razlije po cijeloj Hrvatskoj'.
'Idemo po jednu pobjedu na kojoj možemo graditi nove', poručio je Josić.

Podsjetio je na dosadašnje aktivnosti stožera što 'nas je koštalo živaca, suza, nametnutih sudskih procesa', pri čemu je 'najveća žrtva bio dragovoljac Darko Pajčić kojega na duši nose ministar Ranko Ostojić i svi u zapovjednom i izvršnom lancu' koji su presudili Pajčiću. 'Dok Vukovar ne bude mjesto mira i pijeteta, Vukovar neće moći napredovati, a ako ne napreduje Vukovar ne može ni Hrvatska', rekao je Josić i pozvao na ujedinjenje kako bi se izborio referendum.