imovinska kartica

Što sve ima bračni par Puklin? Ona je tužiteljica, on poduzetnik osumnjičen da je za Kovačevića skrivao novac, a pravdao se da su milijuni njegovi

Božidara Adžije 22, adresa na kojoj stan imaju i Puklini i Dragan Kovačević

Božidara Adžije 22, adresa na kojoj stan imaju i Puklini i Dragan Kovačević

Izvor: Pixsell / Autor: Zeljko Lukunic/PIXSELL

Državnoodvjetničko vijeće dostavilo nam je imovinsku karticu zamjenice županijskog državnog odvjetnika u Zagrebu Mirele Alerić Puklin, supruge Gorana Puklina, osumnjičenog za skrivanje nezakonitih 4,5 milijuna kuna Dragana Kovačevića

Alerić Puklin jučer je javnosti priopćenjem potvrdila kako je zatražila razrješenje da bi zaštitila obitelj. Tportal je također jučer doznao kako je njezinu imovinsku karticu od Državnoodvjetničkog vijeća zatražio Uskok, što znači da češljaju i njenu imovinu.

Iz tog razloga nam jučer imovinsku karticu nisu mogli dostaviti, poručivši kako će ona javnosti biti dostupna istog trenutka kad njezina objava ne bude ugrožavala probitke kaznenog postupka. Danas su se očito okolnosti promijenile jer nam je Državnoodvjetničko vijeće poslalo imovinsku karticu.

U njoj je navedena relativno skromna imovina Mirele Alerić Puklin, no ona njenog muža je izdašnija.

Zamjenica županijskog tužitelja posjeduje stan u Zagrebu od 79,87 kvadrata, procijenjen na 1,065 milijuna kuna i stečen kreditom te darom oca.

Ima i osobni automobil BMW X1 18 d iz 2019., vrijedan 220 tisuća kuna, kupljen također darom od oca i u manjem dijelu ušteđevinom. Navela je kredit OTP banke dignut 2011. godine na iznos od 21 tisuću kuna.

Kod Gorana Puklina druga je situacija. Ima tri kuće u Zagrebu. Prva je s okućnicom ukupne površine 338 kvadrata, procijenjena na 1,25 milijuna kuna. Stečena je nasljedstvom, tj. ugovorom o doživotnom uzdržavanju. Na supruga glasi još kuća s okućnicom u Zagrebu, površine 500 kvadrata, vrijedna milijun kuna i stečena na isti način. Tu je i kuća od 471 kvadrat, vrijedna 1,85 milijuna kuna, a stečena je kao dar.

Pripada mu i kuća za odmor u Sukošanu kod Zadra od 117 kvadrata, vrijedna 1,4 milijuna kuna, a stečena je također ugovorom o doživotnom uzdržavanju.

  • +4
  • +1

Dragan Kovačević na pretresu stana

Izvor: Pixsell / Autor: Igor Kralj/PIXSELL

Goran Puklin ima automobil BMW 318i iz 2007., vrijedan 60 tisuća kuna, a u rubrici 'način stjecanja' navedeno je 'dar'. Posjeduje i motocikl Yamaha XSR 700 iz 2017., vrijedan 55 tisuća kuna, koji mu je također darovan. Ima i čamac iz 2006., vrijedan 25 tisuća kuna, kupljen kreditom.

Suprug je naslijedio 127 dionica tvrtke Union d.d., vrijedne 482 tisuće kuna.

Alerić Puklin navela je da su stalni prihodi njenog muža između 15 i 16 tisuća kuna mjesečno.

U imovinskoj kartici stoji i da se suprug zadužio u 'švicarcima' 2007. na iznos od 95.500 CHF uz mjesečnu ratu od 481 CHF. Ima i grobno mjesto na zagrebačkim Gradskim grobljima, vrijedno 20 tisuća kuna.

  • +4
  • +1

Pretres Kovačevićeva stana na Novoj cesti

Izvor: Cropix / Autor: Zeljko Puhovski / CROPIX

Podsjetimo, Mirela Alerić Puklin zatražila je u utorak, na vlastiti zahtjev, razrješenje s dužnosti zamjenice Županijskog državnog odvjetništva, ističući da novac, koji je u sklopu istrage u aferi Janaf pronađen u njenom stanu, pripada njenom suprugu Goranu Puklinu.

'Novac pronađen u mojem stanu, koji koristi i moj suprug, nije novac Dragana Kovačevića, kojeg osobno i ne poznajem, već je to novac mog supruga. Sve okolnosti inkriminiranog događaja bit će predmet dokaznog postupka tijekom kojeg će biti potrebno razmotriti sve relevantne okolnosti u svrhu utvrđivanja stvarnog i istinitog činjeničnog stanja', istaknula je u priopćenju Alerić Puklin.

Tužiteljica je naglasila da je njen rad na predmetu u slučaju Agrokor bio 'iznimno predan i savjestan' te da je jedini razlog njenog razrješenja zaštita osobnih i obiteljskih prilika, kao i ugleda Državnog odvjetništva. 'Cijelu karijeru svoj posao obavljala sam moralno, etično, ažurno i kolegijalno, a u odnosu na događaj, zbog kojega sam višekratno prozivana u javnosti, naglašavam da svojim radnjama niti u jednom dijelu nisam povrijedila dužnosti, obveze i odgovornosti postupanja zamjenika županijskog državnog odvjetnika', zaključila je Alerić Puklin.

Državno odvjetništvo u subotu je izvijestilo da će nakon očitovanja zagrebačkog županijskog državnog odvjetnika donijeti odluku o tužiteljici Alerić Puklin. Uskok je ranije, ne otkrivajući identitet, izvijestio da je istraga u aferi Janaf proširena na Gorana Puklina koji je pristao Kovačeviću sakriti 2.593.800 kuna, 247.200 eura i 20.000 švicarskih franaka.

Novac je navodno sakrio u svom stanu 'u cilju da onemogući pronalazak i oduzimanje gotovine koju je pribavio počinjenjem kaznenog djela'.

On je pak tvrdio kako je taj novac njegov, a ne Kovačevićev. 'To je moje nasljedstvo i moja vlastita primanja', kazao je istražiteljima dok je njegova supruga kazala kako je novac naslijedio od tetka.

Ukupan broj osumnjičenih u aferi Janaf tako se popeo na 14 osoba koje Uskok tereti za niz koruptivnih nedjela, od trgovanja utjecajem i davanja mita do nezakonitog pogodovanja i zlouporaba položaja i ovlasti. Uz glavne aktere te korupcijske afere - vlasnika Elektroprometa Petek Kreše Peteka, direktora Janafa Dragana Kovačevića, gradonačelnika Velike Gorice Dražena Barišića i gradonačelnika Nove Gradiške Vinka Grgića, pod istragom su Tomislav Jelisavec, Katarina Gašparac, Zvonko Maras, Mirjana Prodan, Vlado Zorić, Damir Vrbanac, Vatroslav Sablić, Iva Šuler, Ljubomir Perušić i Goran Puklin. Uskok jedino za Ivu Šuler nije tražio određivanje istražnog zatvora, iz kojega su, nakon priznanja nedjela, pušteni Jelisavec, Gašparac i Maras. Iz izvora bliskih istrazi doznaje se da je na priznanje krivnje spremno još petero osumnjičenika.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!