ZAGOVORNIK VELIKE SRBIJE

Što je Vučić govorio u okupiranoj Glini 1995.

19.03.2014 u 12:32

Što je Vučić govorio u Glini 1995.
Bionic
Reading

Aleksandar Vučić, budući srpski premijer koji ionako u posljednje dvije godine 'drma' političkom scenom naših istočnih susjeda, u Hrvatskoj je poznat kao političar koji se aktivno zalagao za formiranje Velike Srbije

Na snimci iz ožujka 1995. godine Vučić u vatrenom govoru u okupiranoj Glini okupljenima obećava da Srpska Krajina i Glina nikada neće biti Hrvatska i da ondje ustaška vlast nikada više neće moći doći.

Ukoliko srpski radikali pobijede Slobodana Miloševića, Vučić poručuje okupljenima da znaju da će živjeti u Velikoj Srbiji, jedinstvenoj srpskoj državi.

Današnji Vučić je predsjednik Srpske napredne stranke, vodi proeuropsku politiku te rješava probleme koje Srbija ima s Kosovom. On i predsjednik Srbije Tomislav Nikolić dugogodišnji su pobočnici Vojislava Šešelja, predsjednika Srpske radikalne stranke i haškog optuženika.

Radikali su tijekom rata imali paravojne formacije u Hrvatskoj u kojoj su sijali smrt, a Vučić, Šešelj i Nikolić su često obilazili okupirana područja i širili mržnju. Uostalom, zbog toga se Šešelju i sudi u Haagu.

Vučiću i Nikoliću je Srpska radikalna stranka postala tijesna jer su im ambicije s vremenom porasle, a sa Šešeljom kao predsjednikom stranke u pritvoru nisu se mogli dokopati vlasti. Odrekli su ga se tek 2008, kada su osnovali Srpsku naprednu stranku, preuzevši većinu članstva.