REKAPITULACIJA RIJEKE

Što je Obersnel radio protekle četiri godine?

25.04.2013 u 16:59

Bionic
Reading

Riječki gradonačelnik Vojko Obersnel na danas održanoj posljednjoj redovitoj mjesečnoj konferenciji za novinstvo u ovom mandatu izložio je rezultate aktivnosti gradske uprave proteklog mandata po kojima je najviše ulagano u komunalnu infrastrukturu i to 576 milijuna kuna.

Od toga iznosa 119 milijuna kuna je uloženo u izgradnju novih cesta, 29 milijuna u sustav vodovoda, 51 milijun u odvodnju a ostalih tristotinjak milijuna je uloženo u održavanje komunalne infrastrukture, uključujući i širenje mreže javne rasvjete, naveo je gradonačelnik.

U četiri godine je izgrađeno 78 kilometara plinovodne mreže te je u tom razdoblju, zahvaljujući svim tim ulaganjima, imovina grada povećana za 23 posto te premašuje sedam milijardi kuna, kazao je.

Od aktivnosti je istaknuo suradnju sa sveučilištem, kako je rekao, jednim od nositelja razvoja u Rijeci. Grad je u kampus na Trsatu uložio više od 130 milijuna kuna te još 70-ak u prostor buduće sveučilišne bolnice, rekao je.

Obrersnel je naveo i da su gradu odobreni projekti financirani sredstvima iz EU fondova u ukupnoj vrijednosti od 70 milijuna eura a da su prijavljeni projekti u dodatnoj vrijednosti od 30 milijuna eura.

Gradonačelnik Rijeke je istaknuo da se nije uspjelo sve planirano realizirati a razlog je financijska situacija. Naveo je da grad nije prezadužen, što se često spominje u posljednje vrijeme. Također je naglasio da nema potrebe za rebalansom Gradskog proračuna.

Obersnel je ovom prigodom iznio podatke o pomoći grada Rijeke Vukovaru, od pomoći pri gradnji sportske dvorane, preko stipendiranja vukovarskih studenata do izgradnje mosta preko rijeke Vuke. Izgradnju tog mosta je s 2,5 milijuna kuna u potpunosti financirao grad Rijeka iz svog proračuna a svečano će se otvoriti 10. svibnja, najavio je.