LUDI PRIZOR

Što je NLO koji je uzbunio Kaliforniju?

09.11.2015 u 15:03

Bionic
Reading

Tisuće Amerikanaca ove su subote u čudu gledale i snimale misteriozno veliko svjetlo koje je proletjelo noćnim nebom nad Los Angelesom

Sjaj stožastog oblika koji je proparao noć oko šest sati navečer pokrenuo je brojna nagađanja, a lokalno je stanovništvo policiju i meteorologe preplavilo telefonskim pozivima.

Iz National Weather Servicea javljaju da su im zabrinuti ljudi tvrdili da se svjetlost vidjela sve do Arizone.

Video koji je objavljen na YouTubeu snimljen je s vrha parkirališta u Orange Countyju. U dijelu zapisa u 1:27 sekundi vidi se kako malo plavo svjetlo raste i postaje bijelo. Nakon dvije minute toliko se raširilo da je nestalo.

Julien Solomita, koji je snimao video za svoj vlog i potom ga objavio na YouTubeu, piše da se 'sumnjivo narančasto svjetlo brzo kretalo'. Na kraju ističe da je to vjerojatno nešto najluđe što je ikada vidio.

Među ostalima misteriozno svjetlo snimili su i na Twitteru podijelili američki glazbenik Josh Groban i glumica Lena Dunham.

'Može li to itko objasniti... Jesam li oteta!?', pitala je u svojoj poruci Dunham.

No spekulacije o vanzemaljcima prekinuo je lokalni šerif koji je nazvao američku mornaricu da bi saznao da je svjetlost 'samo' raketni projektil.

Glasnogovornik vojske zapovjednik Ryan Perry objavio je konačno priopćenje u kojem stoji:

'Navy Strategic Systems Programs proveo je s podmornice USS Kentucky testiranje leta balističkog projektila klase Ohio, Trident II (D5), u pacifičkom području za testiranja nedaleko od obala južne Kalifornije. Testovi su bili dio predviđenog procesa vrednovanja koji je u tijeku.'

Trident II je podmornički balistički projektil, a mornarica nema običaj najavljivati njihova testiranja jer je ovo oružje vojna tajna.