KAMPANJA EU PARLAMENTA

'Što će se dogoditi mački nakon što je popila mozak?'

08.05.2014 u 06:48

Bionic
Reading

U nastojanju da osigura što veću izlaznost mladih na izborima za Europski parlament, ta je institucija posegnula za avangardnom online kampanjom s animiranim filmićem u kojemu mačka pije mozak skejtera te nakon halucinogene preobrazbe u superjunaka ubacuje listić u glasačku kutiju

'Nastavite priču, mi ćemo je animirati! Što će se dogoditi mački nakon što je popila mozak?' tvitao je u srijedu Europski parlament. Kampanja je zamišljena kao podsjetnik mladima da, glasajući na euroizborima, mogu aktivno određivati vlastitu budućnost.

'Odlučite što se događa mački u videu. Idite na http://www.storychangers.eu/ i budite kreativni. Pošaljite nam svoje ideje od 6. do 9. svibnja i naši umjetnici će izabrati svoje - i vaše - omiljene završetke i pretvoriti ih u animirani film za vas!' navedeno je na YouTube stranici kampanje #storychangersEU.

Provokativna kampanja za EU izbore

Drugim rijećima, kratko promišljanje o tome što će se dogoditi mački nakon konzumiranja tinejdžerskog mozga može se tvitati natrag, a kraj videa promijenit će se ovisno o sugestijama samih tviteraša.
 
'Trebala bi se transformirati u jednoroga koji: -leti -povraća duge -kaki zlato -magičan je -pušta šećerne suze -ostavlja blještavi trag', ideja koja trenutno vodi, sa 3.838 glasova, autora 'bruno is awesome'.

Europski parlament, dakle, provokativnom, interaktivnom kampanjom vabi mlade da izađu na izbore i promišljeno zaokruže svoju opciju  - da uključe mozak dok im ga, reklo bi se,još nisu popili.

Reakcije na YouTubeu

Evo kako su na kampanju reagirali neki od gledatelja videa na YouTubeu:

'Mačka će okončati rat spolova i ekonomski nered tako što će izbaciti bivše komuniste i socijaliste i uvesti libertinske ideje. Kako to zvuči za kraj? Nije dobro?' poručio je Damage Per Studio.

'Uvrijediti mlade ljude. Sjajan potez. /sarkazam Nas nije briga za MAČKU ni skejtborde (je li vam promaklo zadnjih 20 godina?)...', napisao je chiffmonkey.

'Muzej EU-a proširio je svoje pipke na internet. :( UPAMTITE! Ako niste zainteresirani za politiku ili ekonomiju, ako želite glasati za određene ljude samo zato što su vam nešto obećali ili glasati zato što će to učiniti drugi, a političko znanje temelji vam se uglavnom na televiziji i odnosi se više na moralnost nego na striktne političke programe, molim vas, NE GLASAJTE! Jer možete nauditi sebi i drugima...', napisao je Eluno91.

Više vijesti, informacija i priča o izborima za Europski parlament možete pronaći ovdje.