JOŠ PAR DANA ZIME

Stižu zahlađenje, snijeg i bura; na kopnu do -4

22.03.2013 u 08:58

Bionic
Reading

Nakon nekoliko pravih proljetnih dana u naše će krajeve već danas početi prodirati hladniji zrak sa sjevera s kojim će temperature, osobito u kopnenim krajevima, dosta pasti. U gorju, ali i u nekim dijelovima unutrašnjosti ponovno će biti susnježice i snijega

U petak će u većem dijelu Hrvatske biti pretežno sunčano i vedro. U unutrašnjosti će puhati umjeren, u gorju do jak sjeverozapadnjak. Na sjevernom i dijelu srednjeg Jadrana puhat će slab do umjeren, a na južnom dijelu umjeren do jak, sjeverozapadnjak. Najviše dnevne temperature u unutrašnjosti će biti od 6 do 11, a na Jadranu od 11 do 16°C.

U subotu će u prvom dijelu dana u cijeloj zemlji biti djelomice sunčano. Sredinom dana sa jugozapada će se postupno naoblačiti, ali do navečer oborine se uglavnom ne očekuju. Najviše sunca bit će na južnom Jadranu. U noći na nedjelju u zapadnim krajevima unutrašnjosti te na sjevernom Jadranu moguća je kiša, a u gorju snijeg i susnježica. U unutrašnjosti će puhati slab vjetar promjenjiva smjera. Na Jadranu će jutarnja umjerena bura postupno okrenuti na umjereno jugo. Jutarnje temperature zraka u unutrašnjosti će biti od -4 do 1, dok će na Jadranu biti od 4 do 9°C. Najviše dnevne u unutrašnjosti će se kretati od 4 do 9, a na Jadranu od 11 do 16°C.

U nedjelju će u većem dijelu zemlje biti oblačno sa oborinama. Na sjevernom i srednjem Jadranu padat će kiša, u gorju snijeg, a u kopnenim područjima oborine na granici između kiše i snijega koje će do kraja dana preći u snijeg. Jedino će na južnom Jadranu biti promjenjivo oblačno, ali uglavnom suho ili sa mjestimice slabom kišom. U unutrašnjosti će puhati umjeren sjeveroistočnjak, a na Jadranu će puhati jako jugo koje će tijekom dana na sjevernom djelu okrenuti na jaku buru s olujnim udarima podno Velebita. Jutarnje temperature zraka u unutrašnjosti će biti od -3 do 1, a na Jadranu od 5 do 10°C. Najviše dnevne u unutrašnjosti će se kretati od 2 do 8, a na Jadranu od 8 do 16°C.

U ponedjeljak će u cijeloj zemlji biti oblačno, s kišom na Jadranu, koja će mjestimice biti praćena grmljavinom na južnom dijelu, a sa slabim snijegom u unutrašnjosti. U kopnenim krajevima će puhati umjeren sjeveroistočnjak, a na Jadranu jaka bura s olujnim udarima na sjevernom dijelu. U unutrašnjosti temperature će se tijekom cijelog dana kretati između -4 i 1°C. Na Jadranu jutarnje će biti od 1 na sjeveru do 10 na jugu, a dnevne od 6 na sjeveru do 14°C na jugu.

U utorak se vrijeme neće značajnije mijenjati pa se na Jadranu i dalje očekuje kiša, a slab snijeg u unutrašnjosti; samo će jutarnje temperature u unutrašnjosti biti još par stupnjeva niže.

Djelomična stabilizacija vremena očekuje se tek sredinom tjedna i to najprije na Jadranu. Od srijede temperature će biti u blagom porastu.