SRAMEŽLJIVA ZIMA

Stižu prve pahulje, ali samo za ugođaj

20.01.2014 u 10:31

Bionic
Reading

Krajem tjedna koji je pred nama malo će zahladnjeti, zalepršat će i prve pahulje susnježice ili snijega, međutim, nema puno šanse za stvaranje bijelog pokrivača, osim u gorju, jer će dnevni maksimalci čak i za vikend na kopnu biti između 1 i 8°C

U ponedjeljak će u unutrašnjosti biti promjenjivo, a na Jadranu pretežno oblačno uz povremenu kišu. Duž Jadrana kiša će biti češća, dok su u unutrašnjosti moguća i kraća sunčana razdoblja. U priobalnom području može biti i obilnijih pljuskova s grmljavinom. U unutrašnjosti će puhati uglavnom umjereni jugozapadnjak, a na Jadranu i dalje umjereno, na otvorenom i jako jugo. Najviša dnevna temperatura posvuda će biti od 13 do 17°C.

U utorak će u unutrašnjosti vjetar okrenuti na sjeverne smjerove pa se očekuje popuštanje južine. Posvuda će prevladavati oblačno s čestom kišom. Najviše oborina bit će na Jadranu gdje su povremeno mogući pljuskovi s grmljavinom. U unutrašnjosti će puhati slab vjetar koji će tijekom dana okretati s južnih na sjeverne smjerove, a na Jadranu će jako i olujno jugo slabiti te na sjevernom dijelu okretati na umjerenu buru. Jutarnja temperatura zraka u unutrašnjosti će biti od 3 do 7, a na Jadranu od 8 do 13°C. Najviša dnevna u unutrašnjosti će se kretati od 6 do 11, a na Jadranu od 10 do 15°C.

U srijedu će posvuda biti djelomice sunčano, mjestimice uz pojačanu naoblaku. Najviše oblaka se očekuje u gorskoj unutrašnjosti, na sjevernom Jadranu te širem dubrovačkom području, a moguća je i slaba kratkotrajna kiša. U unutrašnjosti će puhati slab do umjeren sjeverozapadnjak, a na Jadranu slaba do umjerena bura i sjeverozapadnjak. Jutarnja temperatura zraka u unutrašnjosti će biti od -1 do 4, a na Jadranu od 7 do 12°C. Najviša dnevna u unutrašnjosti će se kretati od 7 do 11, a na Jadranu od 10 do 15°C.

U četvrtak će u kontinentalnoj unutrašnjosti biti djelomice sunčano uz promjenjivu naoblaku, ali uglavnom suho. U gorju, na Jadranu i njegovom zaleđu prevladavat će promjenjivo oblačno vrijeme uz povremenu kišu ili kratkotrajne pljuskove, a u najvišim planinama krajem dana kiša može prelaziti u susnježicu ili snijeg. Posvuda će puhati slab do umjeren jugozapadnjak, koji će na Jadranu okretati na umjereno do jako jugo. Jutarnja temperatura zraka u unutrašnjosti će biti od -1 do 4, a na Jadranu od 7 do 12°C. Najviša dnevna u unutrašnjosti će biti od 7 do 11, a na Jadranu od 10 do 15°C.

U petak će posvuda biti oblačno uz slabu do umjerenu, na Jadranu mjestimice i obilniju kišu, a jedino je u višem gorju moguća susnježica ili snijeg. U noći na subotu s padom temperature susnježica je moguća i u nizinama. U unutrašnjosti će puhati slab do umjeren sjeveroistočnjak, a na Jadranu umjereno i jako jugo. Jutarnja temperatura zraka u unutrašnjosti će se kretati od 1 do 4, a na Jadranu od 8 do 13°C. Najviša dnevna u unutrašnjosti će biti od 7 do 11, a na Jadranu od 10 do 15°C.

U subotu ujutro, posvuda će biti oblačno s oborinama. U unutrašnjosti se očekuje kiša, ponegdje i susnježica, u višem gorju i snijeg, a na Jadranu kiša na južnom dijelu i obilnija. Tijekom dana očekuje se postupno smirivanje vremena, pa će u nedjelju posvuda biti djelomice sunčano uz promjenjivu naoblaku, te uglavnom suho.

U subotu će jutarnja temperatura zraka u unutrašnjosti biti od 0 do 4, a na Jadranu od 7 do 12°C. Najviša dnevna u unutrašnjosti će se kretati od 3 do 8, a na Jadranu od 10 do 15°C.

U nedjelju će temperature biti nešto niže, pa će jutarnja u unutrašnjosti biti od -2 do 3, a na Jadranu od 7 do 12°C. Najviša dnevna u unutrašnjosti će se kretati od 1 do 6, a na Jadranu od 8 do 13°C.

Za detaljniju prognozu kliknite na ovaj link.