TRAJNIJE OSVJEŽENJE

Stižu obilni pljuskovi, tuča i zahlađenje!

21.05.2015 u 10:37

Bionic
Reading

Do vikenda će u cijeloj Hrvatskoj prevladavati oblačno vrijeme s mjestimično obilnijim oborinama. Temperature će u petak pasti pa će se maksimalci kretati od 18°C u unutrašnjosti do 22 na Jadranu. U kontinentalnim krajevima u petak mjestimično može pasti i grad. Malo stabilnije vrijeme, s nešto više sunca i višim temperaturama, možemo očekivati tek od nedjelje poslijepodne

U petak će posvuda biti pretežno oblačno uz povremenu kišu. Mjestimice će biti obilnih pljuskova praćenih grmljavinom i prolazno jakim vjetrom. U kontinentalnoj unutrašnjosti postoji mogućost i za pojavu sugradice ili grada. U Dalmaciji će poslijepodne povremeno biti manje oblaka pa su moguća i kraća sunčana razdoblja. U unutrašnjosti će puhati umjeren, na zapadu i jak sjeverac, na sjevernom Jadranu umjerena i jaka bura s olujnim udarima podno Velebita, a u Dalmaciji slab i umjeren sjeverozapadnjak. Jutarnja temperatura u unutrašnjosti će biti od 10 do 14, a na Jadranu od 14 do 18°C. Najviša dnevna temperatura u unutrašnjosti će se kretati od 13 do 18, u istočnoj Slavoniji do 21, a na Jadranu od 17 do 22°C.

U subotu će biti promjenjivo oblačno uz povremenu kišu, a još je moguć i poneki lokalni pljusak s grmljavinom. Mjestimice će biti manje oblaka pa su moguća kraća sunčana razdoblja, osobito na istoku i krajnjem jugu. U unutrašnjosti će puhati slab i umjeren sjeverac, na sjevernom Jadranu umjerena i jaka bura, a u Dalmaciji umjereno i jako jugo. Jutarnja temperatura u unutrašnjosti će biti od 9 do 14, a na Jadranu od 14 do 18°C. Najviša dnevna temperatura u unutrašnjosti će biti od 15 do 20, u istočnoj Slavoniji do 22, a na Jadranu od 17 do 21°C.

U nedjelju prijepodne posvuda će biti promjenjivo oblačno uz mjestimičnu kišu. Od sredine dana, i to najprije na istoku i jugu, očekuje se postupno razvedravanje i prestanak oborina. U unutrašnjosti će puhati slab sjeverac, na sjevernom Jadranu umjerena bura, a u Dalmaciji jugo. Jutarnja temperatura u unutrašnjosti će se kretati od 8 do 12, a na Jadranu od 13 do 18°C. Najviša dnevna temperatura u unutrašnjosti će biti od 17 do 22, a na Jadranu od 20 do 24°C.

U ponedjeljak će posvuda biti barem djelomice sunčano. Ujutro na sjevernom Jadranu i u Gorskom kotaru još će biti nešto oblačnije, a ponegdje još može pasti i poneka kap kiše. Poslijepodne u unutrašnjosti još su moguće lokalne nestabilnosti. Puhat će slab i umjeren sjeverozapadnjak. Jutarnja temperatura u unutrašnjosti će biti od 9 do 14, a na Jadranu od 14 do 18°C. Najviša dnevna temperatura kretat će se od 20 do 24°C.

Prema trenutnim prognostičkim materijalima, u nastavku tjedna ne očekuje se značajnija promjena vremena, a temperature će biti u laganom porastu.