POZDRAV IZ SIBIRA

Stižu nam prvi minusi i mraz!

30.09.2013 u 11:22

Bionic
Reading

U narednim danima vrijeme će se u Hrvatskoj postupno stabilizirati, međutim, sa sjevera će nam pristizati hladan zrak koji bi u gorskim krajevima uz vedre noći mogao donijeti i prvi mraz. Za vikend će se ponovno naoblačiti, ali s južinom i zatopliti, najavljuju prognostičari

U ponedjeljak će u cijeloj Hrvatskoj biti pretežno do potpuno oblačno s kišom. U unutrašnjosti kiša će biti slaba i povremena, dok su na Jadranu i u zaleđu Dalmacije još mogući grmljavinski pljuskovi. U unutrašnjosti će puhati slab i umjeren sjeveroistočnjak. Na sjevernom Jadranu će puhati umjerena do jaka bura, podno Velebita s olujnim udarima, a na srednjem i južnom Jadranu slab do umjeren jugo i jugozapadnjak koji će u drugom dijelu dana okretati na buru i sjeverozapadnjak. Najviša dnevna temperatura u unutrašnjosti će biti od 9 do 14, a na Jadranu od 16 do 23°C.

U utorak ujutro u unutrašnjosti će još biti pretežno oblačno, a u Slavoniji i gorskoj Hrvatskoj postoji mogućnost za kratkotrajnu slabu kišu. Od sredine dana posvuda se očekuje smirivanje vremena i prestanak oborina te će se naoblaka djelomično razbiti. Na Jadranu će biti pretežno sunčano. U unutrašnjosti će puhati slab i umjeren sjeverac, a na Jadranu umjerena do jaka bura, mjestimice navečer olujne jačine. Najviša dnevna temperatura u unutrašnjosti će biti od 15 do 18, a na Jadranu od 20 do 24°C.

U srijedu će unutrašnjosti biti djelomice, a na Jadranu pretežno sunčano. U unutrašnjosti će puhati slab do umjeren sjeveroistočnjak, a na Jadranu umjerena bura. Jutarnja temperatura u unutrašnjosti će biti od 3 do 7, a na Jadranu od 12 do 17°C. Najviša dnevna u unutrašnjosti će se kretati od 13 do 17, a na Jadranu od 17 do 22°C.

U nastavku tjedna zadržat će se stabilno vrijeme. U unutrašnjosti će uglavnom biti pretežno sunčano, uz mjestimice malu do umjerenu naoblaku, a moguće su i jutarnje magle, osobito u gorskim kotlinama te u blizini rijeka i većih vodenih površina. Na Jadranu će prevladavati sunčano i vedro vrijeme. U unutrašnjosti će puhati slab do umjeren sjeveroistočnjak, a na Jadranu umjerena do jaka bura koja će oslabjeti krajem tjedna. Sjeverni vjetrovi će u naše krajeve donositi svježi zrak sa sjevera pa će temperature biti nešto niže od uobičajenih za ovaj dio godine, osobito jutarnje u unutrašnjosti. Krajem tjedna u slučaju vedre noći u gorskim krajevima moguć je i slab mraz. Jutarnja temperatura u unutrašnjosti će se kretati od 1 do 6, a na Jadranu od 10 do 15°C. Najviša dnevna u unutrašnjosti će biti od 12 do 17, a na Jadranu od 16 do 22°C.

Prema trenutnim prognostičkim materijalima sljedeći vikend nas očekuje ponovo više oblaka, moguća je i kiša, no temperature će biti u blagom porastu.

Za detaljniju prognozu kliknite na ovaj link.