NIZ JESENJIH DANA

Stižu nam kiše i osjetno zahlađenje

26.09.2013 u 11:45

Bionic
Reading

S petkom će prvo u unutrašnjost Hrvatske, a potom i u ostale krajeve početi pristizati oblaci i hladniji zrak. U nedjelju i u ponedjeljak u mnogim su krajevima, kako na kopnu, tako i na moru, moguće i obilnije oborine. Stoga, ako želite vikend provesti u prirodi svakako odaberite subotu, najavljuju prognostičari

U četvrtak će u unutrašnjosti tijekom prijepodneva, a na Jadranu kroz cijeli dan, prevladavati sunčano vrijeme. Sredinom dana u unutrašnjosti sa sjevera se očekuje povećanje naoblake, a moguća je i slaba kiša ili kratkotrajni pljusak, osobito u sjevernim i sjeverozapadnim krajevima tijekom večeri i noći na petak. U unutrašnjosti će puhati slab do umjeren vjetar zapadnih smjerova, a na Jadranu će puhati uglavnom slabo jugo i jugozapadnjak. Najviša dnevna temperatura posvuda će biti od 21 do 26°C.

U petak će u unutrašnjosti te na sjevernom Jadranu biti promjenjivo do pretežno oblačno, ponegdje s kratkotrajnom kišom i osjetno svježije. U Dalmaciji će prijepodne biti djelomice, a poslijepodne i pretežno sunčano. U unutrašnjosti će vjetar biti slab promjenjiva smjera. Na sjevernom i dijelu srednjeg Jadranu puhat će umjerena do jaka, a južnije slaba bura. Jutarnja temperatura u unutrašnjosti će se kretati od 9 do 14, a na Jadranu od 15 do 20°C. Najviša dnevna u unutrašnjosti će biti od 15 do 20, a na Jadranu od 22 do 27°C.

U subotu će u unutrašnjosti te na sjevernom Jadranu biti djelomice sunčano uz promjenjivu naoblaku. U Dalmaciji će biti pretežno sunčano, mjestimice uz umjerenu naoblaku. U unutrašnjosti će vjetar biti slab promjenjiva smjera. U unutrašnjosti će puhati slab vjetar promjenjiva smjera, a na Jadranu slabo jugo. Jutarnja temperatura u unutrašnjosti će biti od 9 do 14, a na Jadranu od 15 do 20°C. Najviša dnevna u unutrašnjosti će se kretati od 15 do 20, a na Jadranu od 22 do 27°C.

U nedjelju će u cijeloj unutrašnjosti, te na većem dijelu Jadrana prevladavati oblačno vrijeme uz povremenu kišu koja na sjevernom Jadranu može biti i obilnija, osobito krajem dana i u noći na ponedjeljak. Jedino se na krajnjem jugu očekuju i sunčana razdoblja. U unutrašnjosti će puhati slab do umjeren jugoistočnjak, a na Jadranu umjereno jugo. Jutarnja temperatura u unutrašnjosti će biti od 9 do 13, a na Jadranu od 18 do 23°C. Najviša dnevna u unutrašnjosti će se kretati od 15 do 20, a na Jadranu od 20 do 25°C.

U ponedjeljak će u cijeloj zemlji prevladavati oblačno vrijeme praćeno kišom, na Jadranu i grmljavinom. Tijekom prijepodneva moguće su i obilnije oborine, a tijekom poslijepodneva na srednjem Jadranu moguće je i djelomično razvedravanje. U unutrašnjosti će puhati slab do umjeren jugoistočnjak, a na Jadranu umjereno do jako jugo. Jutarnja temperatura u unutrašnjosti će biti od 8 do 12, a na Jadranu od 15 do 20°C. Najviša dnevna u unutrašnjosti će biti od 12 do 17, a na Jadranu od 16 na sjeveru do 24°C na jugu.

U utorak će i dalje prevladavati oblačno vrijeme s povremenom kišom, ali duž Jadrana su moguća i sunčana razdoblja. Tijelom poslijepodneva očekuje se postupno razvedravanje i prestanak oborina. U unutrašnjosti će zapuhati slab sjeverozapadnjak, a na Jadranu će i dalje puhati slabo do umjereno jugo. Jutarnja temperatura u unutrašnjosti će biti od 7 do 11, a na Jadranu od 12 na sjeveru do 20°C na jugu. Najviša dnevna u unutrašnjosti će se kretati od 14 do 17, a na Jadranu od 20 do 25°C.

U nastavku tjedna nas očekuje nešto povoljnije, ali i dalje promjenjivo vrijeme.