PREVRTLJIVO PROLJEĆE

Stižu kiše i zahlađenje; najviše do +24

21.05.2013 u 09:07

Bionic
Reading

Kratki niz lijepih, pretežno sunčanih dana od utorka navečer prekinut će nova fronta koja stiže u naše krajeve. Do kraja tjedna bit će dosta oblaka i kiša, mjestimično i obilnijih, a u četvrtak, subotu i nedjelju bit će i do 5°C hladnije, osobito u unutrašnjosti

U utorak će u cijeloj Hrvatskoj jutro biti uglavnom sunčano, no slijedi porast naoblake s kišom osobito na Jadranu i u zaleđu. U unutrašnjosti će puhati slab do umjeren jugozapadnjak. Na sjevernom i dijelu srednjeg Jadrana puhat će umjeren jugozapadnjak i jugo, dok će na južnom dijelu puhati slabo jugo. Jutarnja temperatura zraka u unutrašnjosti će se kretati od 7 do 12, a na Jadranu od 12 do 18°C. Najviša dnevna u cijeloj zemlji bit će od 19 do 24°C.

U srijedu će vrijeme u cijeloj Hrvatskoj biti promjenjivo i pretežno oblačno s kišom i pljuskovima, a u unutrašnjosti i grmljavinom. Veći dio oborina očekuje se u drugom dijelu dana. U unutrašnjosti će vjetar biti slab. Na sjevernom Jadranu će puhati slaba do umjerena bura koja će jačati prema kraju dana, a na srednjem i južnom dijelu umjereno do jako jugo. Jutarnja temperatura zraka u unutrašnjosti će biti od 8 do 13, a na Jadranu od 13 do 18°C. Najviša dnevna u cijeloj zemlji kretat će se od 19 do 24°C.

U četvrtak će u unutrašnjosti biti osjetno svježije. U cijeloj Hrvatskoj biti oblačno s kišom koja će ponegdje biti i obilna. U noći i rano ujutro na južnom Jadranu obilni pljuskovi s grmljavinom. U unutrašnjosti će puhati umjeren, u gorju jak, sjeveroistočnjak. Na sjevernom i dijelu srednjeg Jadrana zapuhat će jaka i olujna bura, na otvorenom moru sjeverozapadnjak, dok će na južnom dijelu puhati umjeren sjeverozapadnjak i jugozapadnjak. Jutarnja temperatura zraka u unutrašnjosti od 8 do 13, te od 12 do 17°C na Jadranu. Najviša dnevna temperatura u unutrašnjosti od 13 do 18 i od 19 do 24°C na Jadranu.

U petak će posvuda biti djelomice sunčano s promjenjivom naoblakom i povremenom kišom. Najviše kiše očekuje se na sjevernom Jadranu, u gorju i sjeverozapadnoj unutrašnjosti, a najmanje u Slavoniji i Dalmaciji. U kontinentalnim predjelima će puhati slab, a drugdje umjeren do jak jugozapadnjak. Jutarnja temperatura zraka u unutrašnjosti će biti od 5 do 10, a na Jadranu od 10 do 18°C. Najviša dnevna u cijeloj zemlji kretat će se od 17 do 23°C.

U subotu će u cijeloj Hrvatskoj biti promjenjivo i pretežno oblačno s kišom. U unutrašnjosti će vjetar biti slab, a na Jadranu će puhati umjeren jugozapadnjak. Jutarnja temperatura zraka u unutrašnjosti će se kretati od 5 do 10, a na Jadranu od 10 do 18°C. Najviša dnevna u unutrašnjosti će biti između 14 i 19, a na Jadranu od 17 do 22°C.

Vrijeme će ostati slično i u nedjelju. Bit će promjenjivo do pretežno oblačno, a moglo bi još malo zahladiti.