UGODAN VIKEND

Stižu kiša i snijeg, potom sunce i toplije

14.11.2013 u 09:40

Bionic
Reading

Nakon oblačnog vremena s mjestimičnom kišom i snijegom u gorju, od subote će u Hrvatskoj biti sunčanije i postupno sve toplije. Niz lijepih dana produžit će se i na početak sljedećeg tjedna, najavljuju prognostičari

U četvrtak će u unutrašnjosti i dalje biti oblačno s mogućnošću za poneku kap kiše, u visokom gorju susnježicu i snijeg. Na većem dijelu Jadrana i u zaleđu Dalmacije bit će pretežno sunčano. Jedino je na sjevernom dijelu moguće više oblaka te poneka kap kiše. U unutrašnjosti će puhati slab sjeveroistočnjak, a na Jadranu ujutro umjerena i jaka bura koja će postepeno oslabiti, na sjevernom dijelu na umjerenu, a drugdje na slabu. Najviša dnevna temperatura u unutrašnjosti će se kretati od 6 do 11, na sjevernom Jadranu od 11 do 15, a na južnom od 15 do 20°C.

U petak ujutro u središnjoj i gorskoj unutrašnjosti te na sjeverom Jadranu bit će pretežno oblačno, uz povremenu kišu, na sjevernom Jadranu mjestimice i obilnijom, a u višem gorju moguća je susnježica i snijeg. Sredinom dana na Jadranu i u središnjoj unutrašnjosti očekuje se prestanak oborina i postupno razvedravanje. U Slavoniji te u Dalmaciji tijekom cijeloga dana prevladavat će djelomice i pretežno sunčano vrijeme. U unutrašnjosti će puhati slab do umjeren sjeverac i sjeveroistočnjak, na sjevernom Jadranu umjerena do jaka bura koja će postupno jačati, a u Dalmaciji umjereno i jako jugo. Jutarnja temperatura zraka u unutrašnjosti će biti od 2 do 7, na sjevernom Jadranu od 8 do 12, a na južnom od 12 do 17°C. Najviša dnevna temperatura u unutrašnjosti će biti od 7 do 12, a na Jadranu od 13 na sjeveru do 19°C jugu.

U subotu će u kontinentalnoj unutrašnjosti i na Jadranu prevladavati sunčano vrijeme, a jedino će u gorskim krajevima biti djelomice sunčano uz promjenjivu naoblaku. Tijekom jutra u unutrašnjosti je moguća prolazna magla. U unutrašnjosti će puhati slab sjeveroistočnjak, a na Jadranu umjerena do jaka bura koja će postupno slabiti. Tijekom jutra podno Velebita mogući su i olujni udari bure. Jutarnja temperatura zraka u unutrašnjosti će se kretati od 1 do 6, na sjevernom Jadranu od 9 do 12, a na južnom od 12 do 16°C. Najviša dnevna temperatura u unutrašnjosti će biti od 8 do 13, a na Jadranu od 13 do 18°C.

U nedjelju će posvuda prevladavati sunčano vrijeme. Jedino je u unutrašnjosti tijekom jutra moguća prolazna magla ili niska naoblaka. Nakon slabe jutarnje bure na Jadranu, vjetar će posvuda biti slab i promjenjiva smjera. Jutarnja temperatura zraka u unutrašnjosti će se kretati od 0 do 5, na sjevernom Jadranu od 8 do 12, a na južnom od 12 do 15°C. Najviša dnevna u unutrašnjosti će biti od 10 do 14, a na Jadranu od 14 do 19°C.

U ponedjeljak će i dalje prevladavati sunčano vrijeme uz mogućnost za prolaznu jutarnju maglu u unutrašnjosti. Krajem dana na sjevernom Jadranu će se postupno naoblačiti. U unutrašnjosti će vjetar biti slab, a na Jadranu će zapuhati slabo, prema kraju dana i umjereno jugo. Jutarnja temperatura zraka u unutrašnjosti će biti od 0 do 5, a na Jadranu od 10 do 15°C. Najviša dnevna u unutrašnjosti će biti od 11 do 15, a na Jadranu od 14 do 19°C.

U utorak će u unutrašnjosti biti promjenjivo, na Jadranu pretežno oblačno, a moguća je i povremena kiša i to ponajprije na Jadranu. U unutrašnjosti će puhati slab do umjeren jugoistočnjak, a na Jadranu jako do olujno jugo. Jutarnja temperatura zraka u unutrašnjosti će biti od 4 do 9, a na Jadranu od 12 do 17°C. Najviša dnevna u unutrašnjosti će se kretati od 12 do 16, a na Jadranu od 14 do 19°C.